Ελλαδα

Νατάσσα Μποφίλιου: Τι απαντά σε Καφετζόπουλο για τη συναυλία

«Νομίζω η μόνη θέση που δε θα σε προδώσει ποτέ είναι όταν είσαι με τον άνθρωπο»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νατάσσα Μποφίλιου στην αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα
Η Νατάσσα Μποφίλιου στην αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα © NDP

Η Νατάσα Μποφίλιου απαντά στις αντιδράσεις για τη συναυλία στο Σύνταγμα. Τι έγραψε ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Πούτιν και το Twitter.

Η Νατάσσα Μποφίλιου πήρε εκ νέου θέση για την αντιπολεμική συναυλία που τραγούδησε στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022. Η γνωστή ερμηνεύτρια απάντησε μεταξύ άλλων και στον Αντώνη Καφετζόπουλο για την κριτική που δέχτηκε.

Κεντρικό σύνθημα των διοργανωτών ήταν «καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας».

Η συναυλία στο Σύνταγμα έγινε την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται με αμείωτη ένταση και η Ρωσία βομβαρδίζει νοσοκομεία, σχολεία και κατοικίες, με χιλιάδες αμάχους να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πόλεις, ενώ συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί.

Στα social media πολλοί χρήστες εξαπέλυσαν τα βέλη τους κατά της ερμηνεύτριας του έντεχνου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «τάσσεται υπέρ του Πούτιν», «αποφεύγει να πάρει ξεκάθαρη θέση», «εξισώνει θύτες και θύματα» και «καταδικάζει ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και... Ρωσία».

Επιπλέον, σχολίασαν καυστικά τον ισχυρισμό της Μποφίλιου ότι είναι κατά του πολέμου, επισημαίνοντας ότι «δεν γίνεται να καταγγέλλεται ο πόλεμος γενικώς αλλά όχι αυτός που τον κάνει».

Η Νατάσσα Μποφίλιου στην αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία
Η Νατάσσα Μποφίλιου στην αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία © NDP

Στην «αιχμηρή» του ανάρτηση κατά της Μποφίλιου ο Αντώνης Καφετζόπουλος είχε αναρωτηθεί αν «η Μποφίλιου τελικά θα τραγουδήσει υπέρ των λαών γενικώς; Κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας, με αυτήν την αχταρμά σειρά;».

συναυλία Νατάσσα Μποφίλιου πλατεία Συντάγματος

Τι είπε η Μποφίλιου για τη συναυλία στο Σύνταγμα - Η έμμεση απάντηση στον Καφετζόπουλο

«Ό,τι έχω να σχολιάσω το έγραψα στην ανακοίνωσή μου. Ήταν πολύ ξεκάθαρη και συγκεκριμένη η θέση μου. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε αυτό που πιστεύουμε» τόνισε η Νατάσσα Μποφίλιου.

Και πρόσθεσε για την αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα, για την οποία χρήστες στο Twitter ανέφεραν ότι «βάζει στο ίδιο τσουβάλι ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και... Ρωσία»: «Νομίζω η μόνη θέση που δε θα σε προδώσει ποτέ είναι όταν είσαι με τον άνθρωπο. Αυτό. Πάμε να κάνουμε μια συναυλία. Δεν υπάρχει κάτι που να με στενοχωρεί. Υπάρχει μόνο ότι με χαροποιεί που είναι τόσος κόσμος εδώ να στηρίξει αυτήν τη μέρα».

Τι απαντά η Νατάσα Μποφίλιου στον Αντώνη Καφετζόπουλο και όσους κατέκριναν τη συναυλία | Greek Tv

Χαμός στο Twitter με τη Νατάσσα Μποφίλιου - «Πραγματικά ρε κοπελιά, υπάρχει άνθρωπος που δεν είναι με τον άνθρωπο;»

Ανεβαίνοντας στη σκηνή η Νατάσσα Μποφίλιου επανέλαβε τους ισχυρισμούς της για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας: «Γεια σας, αδέλφια. Είμαστε με τον άνθρωπο». Στο Twitter οι χρήστες συνέχισαν την κριτική για την ερμηνεύτρια του έντεχνου.

Η ανάρτηση της Μποφίλιου για Ουκρανία και Πούτιν που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις

Πριν από την αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα, η Νατάσσα Μποφίλιου είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook, η οποία προκάλεσε «τσουνάμι» αντιδράσεων:

«Καλέστηκα σε μία αντιπολεμική συναυλία από φοιτητικούς συλλόγους. Να πω 2 αντιπολεμικά τραγούδια. Είπα ναι. Όπως λέω τόσα χρόνια σε δράσεις σαν αυτή.

» Η θέση μου είναι ολιστική ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Για μένα αυτό είναι το αίτημα. Καταδικάζω την άθλια εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Είμαι με τους Λαούς και τους πρόσφυγες που άλλη μια φορά στην ιστορία πληρώνουν το τίμημα για τα συμφέροντα των ισχυρών. Είμαι με την αλληλεγγύη.

» Δεν επιθυμώ καμία εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας. Μου είναι αδύνατο να στρέψω το βλέμμα από την τεράστια ανθρωπιστική κρίση και θα είμαι στη θέση που πρέπει με όποιο τρόπο μπορώ.

» Στην επίσημη γραμμή που στοιχειοθετείται και θα με κάνει άλλη μια φορά βορά στην διαστρέβλωση των θέσεων, της αλήθειας μου και στη δημιουργία μιας προπαγάνδας που εξυπηρετεί τον μακαρθισμό φυλλάδων και προσώπων, γυρνώ την πλάτη. Πορεύομαι με τα ιδανικά μου. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ