Ελλαδα

Ο Καφετζόπουλος για τον Στάθη Δρογώση και τη συμβολή του στην καταδίκη της εισβολής στην Ουκρανία

«Δεν είναι φίλος μου ο Στάθης. Ξέρω, όμως, τι καπνό φουμάρει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Στάθης Δρογώσης ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
O Στάθης Δρογώσης ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία © Στάθης Δρογώσης/Facebook

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος επαινεί τον Στάθη Δρογώση για τον αγώνα του να πραγματοποιηθεί τηλεμαραθώνιος για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στην προσπάθεια που έκανε ο Στάθης Δρογώσης να καταδικαστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές στην Ελλάδα και να οργανωθεί μια συντονισμένη δράση για να σταλεί μήνυμα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό σε αυτόν τον επεκτατικό πόλεμο που ξεκίνησε με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι αυτήν τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 θα προβληθεί το Μουσικό Κουτί, αφιερωμένο στην Ουκρανία και τον αγώνα τον Ουκρανών για ελευθερία και ειρήνη. «Ας μην κλείσουμε τα μάτια μας σε ο,τι συμβαίνει, ας πούμε όλοι μαζί ένα τραγούδι για την Ουκρανία» αναφέρει η Ρένα Μόρφη στην εισαγωγή του βίντεο.

Μουσικό Κουτί | Ένα τραγούδι για την Ουκρανία | Ν.Πορτοκάλογλου - Ρ.Μόρφη | Δευτέρα, 22:00 | ΕΡΤ1

«Αυτή η σελίδα του ελληνικού τραγουδιού δεν θα είχε γραφτεί, αν δεν το είχε πάρει προσωπικά ο Σταθης Δρογώσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Και προσθέτει: «Αυτός, μοναχικά, με κόστος μεγάλο (είμαι σίγουρος!), χωρίς να "σκοτωθεί" με κανέναν, αποφάσισε ότι κάτι έπρεπε να γίνει για να σωθεί η -όποια- τιμή. Χωρίς να αποκλειστεί κανένας, χωρίς να χάσει στιγμή τον στόχο: Να ακουστεί απο Έλληνες καλλιτέχνες η ανάγκη να στηριχτεί η Ουκρανία σε αυτόν τον άγριο πόλεμο που σκοπεύει στην εξαφάνιση της».

Αντώνη Καφετζόπουλος για Στάθη Δρογώση και Ουκρανία - Η ανάρτησή του

«Ωδή στον Στάθη Δρογώση. Ναι, ο Πορτοκάλογλου είναι πάντα αυτός που είναι και είναι σπουδαίος και γενναιόδωρος. Ναι, ο Σαββόπουλος είναι πολύ βαριά πέτρα και κινητοποιεί εδώ και 50 χρόνια αισθήματα αλλά και συνειδήσεις, πάντα με υψηλή αισθητική.

» Δεν αμφιβάλλω ότι η παρουσία του ήταν ο καταλύτης. (Ο μουσικός κόσμος τον σέβεται και τον εκτιμάει, μην ακούτε τις ανοησίες που κυκλοφορούν στα "μέσα"). Ναι, είναι σαχλή κοινοτοπία να χαρακτηρίσεις τη Φαραντούρη έμβλημα. Ναι, ο Eric Burdon. Αλλά…

» Να με αφήσετε να πω κατι, έτσι, για να καταγραφεί στα πρακτικά. Αυτή η σελίδα του ελληνικού τραγουδιού δεν θα είχε γραφτεί, αν δεν το είχε πάρει προσωπικά ο Σταθης Δρογώσης.

» Αυτός, μοναχικά, με κόστος μεγάλο (είμαι σίγουρος!), χωρίς να "σκοτωθεί" με κανέναν, αποφάσισε ότι κάτι έπρεπε να γίνει για να σωθεί η -όποια- τιμή. Χωρίς να αποκλειστεί κανένας, χωρίς να χάσει στιγμή τον στόχο: Να ακουστεί απο Έλληνες καλλιτέχνες η ανάγκη να στηριχτεί η Ουκρανία σε αυτόν τον άγριο πόλεμο που σκοπεύει στην εξαφάνιση της.

» Δεν είναι φιλος μου ο Σταθης. Δεν είναι, με τη στενή έννοια. Ούτε έναν καφέ δεν έχουμε πιει παρέα, ούτε έχω γνωρίσει την κόρη του, ούτε ξέρω τι ακριβώς λέει για το ένα ή για το άλλο. Ξέρω, όμως, τι καπνό φουμάρει. Τον σέβομαι και τον αγαπώ για όλα αυτά που είναι δημόσια και γνωστά για την πάρτη του. Τον ευχαριστώ και υπόσχομαι να τον "ακούω"».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ