Ελλαδα

Έκρηξη στη Συγγρού: Ένας τραυματίας σε σοβαρή κατάσταση

Διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου βλέπει η Πυροσβεστική

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη σε κτίριο στους στύλους του Ολυμπίου Διός
Έκρηξη σε κτίριο στους στύλους του Ολυμπίου Διός © Eleni Varvitsioti/Twitter

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Αθήνας μετά από ισχυρή έκρηξη και φωτιά σε κτίριο στη Συγγρού κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Μία ισχυρή έκρηξη που συνοδεύτηκε με φωτιά σημειώθηκε σε κτίριο στην περιοχή των στύλων του Ολυμπίου Διός, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κτίριο επί της οδού Συγγρού 3 που έχει τυλιχθεί στις φλόγες, όπως φαίνεται και από φωτογραφία που αναρτά δημοσιογράφος που βρέθηκε στο σημείο.

Να σημειωθεί πως δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί οι λόγοι της έκρηξης. Ωστόσο, από τη φωτογραφία διακρίνεται ότι στην πολυκατοικία όπου έγινε η έκρηξη το κτίριο έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Έχουν σπάσει τζαμαρίες ακόμη και στην απέναντι πλευρά της Συγγρού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και ασθενοφόρα ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν βγει έντρομοι έξω από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει.

Η κυκλοφορία στο σημείο έχει διακοπεί προσωρινά και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες γίνεται λόγος για ένα άτομο σοβαρά τραυματισμένο, που μεταφέρεται στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου βλέπει η Πυροσβεστική

Ζημιές σε κτήρια, σε απόσταση μέχρι 200 μέτρα, προξένησε η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο εξαώροφο κτήριο της λεωφόρου Συγγρού 3 στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, όπου τραυματίστηκε σοβαρά και ένας 78χρονος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως πιθανότερο αίτιο για την έκρηξη εξετάζεται η διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε διαρροή στο κτήριο, όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, η οποία αντιμετωπίστηκε.

Η έκρηξη σημειώθηκε στον ημιώροφο του κτιρίου, όπου είναι χώρος κατοικίας, ενώ το υπόλοιπο κτήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν κατοικείται καθώς ετοιμάζονται διαμερίσματα για μίσθωση.

Ακολούθησε μικρής έκτασης πυρκαγιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική και συγκεκριμένα από 18 πυροσβέστες που έφτασαν εκεί με 6 υδροφόρα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Ωστόσο, από το ωστικό κύμα της σφοδρής έκρηξης υπέστη σοβαρές ζημιές όλο το κτήριο, στο ισόγειο του οποίου υπάρχει κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, καθώς και το απέναντι κτήριο, τόσο σε τζάμια, όσο και σε τοίχους. Τζάμια έσπασαν σε απόσταση 200 μέτρων, σε κτήρια αλλά και σε δύο αυτοκίνητα.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι' αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Ο 78χρονος, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, διέμενε στον ημιώροφο, όπου σημειώθηκε ή έκρηξη και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στο Λαϊκό νοσοκομείο, πριν φτάσουν στο σημείο τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στον τόπο της έκρηξης έφτασε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ, για την περίπτωση που η έκρηξη προκλήθηκε από κάποιον εκρηκτικό μηχανισμό, ωστόσο την προανάκριση αναλαμβάνει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, που θα διερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η έκρηξη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ