Ελλαδα

«Θεματοφυλάκες του Συντάγματος» - Υπάρχουν πυρήνες σε όλη τη χώρα

Τι δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αρνητές «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία
Οι αρνητές «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία © olympusmera

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλοι πυρήνες των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» σε όλη τη χώρα.

Για ύπαρξη και άλλων πυρήνων των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» σε όλη τη χώρα μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

tzole1996«Υπάρχουν και άλλοι πυρήνες σε όλη τη χώρα, κυρίως στο λεκανοπέδιο Αττικής και στη βόρεια Ελλάδα» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε σχετικά με την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία:

«Είναι παράλογο και παράνομο, γι’ αυτό και διώκονται οι δράστες, που αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την αρπαγή».

Να θυμίσουμε πως για την εν λόγω υπόθεση συνελήφθησαν 11 άτομα και οι τρεις εξ αυτών έχουν προφυλακιστεί, ενώ οι έτεροι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, οι εμπλεκόμενοι «δεν ήταν από την Πιερία, μόνο τρεις στους 11 ήταν από την Πιερία, οι άλλοι ήταν από άλλες περιοχές, π.χ. από τη Βέροια. Αυτό έχει τη μορφή οργάνωσης, γι’ αυτό και γίνεται έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση».

Γίνονται έρευνες και σε άλλες περιοχές για τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Στη συνέχεια, ο υπουργός αποκάλυψε πως «γίνονται έρευνες και για άλλες περιπτώσεις, αντίστοιχες, ανά την Ελλάδα».

«Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου» συμπλήρωσε, αλλά ξεκαθάρισε πως «παράνομες πράξεις, και μάλιστα που αφορούν την υγεία των πολιτών, θα αντιμετωπίζονται βάσει του νόμου. Υπάρχει έρευνα και εισαγγελική παραγγελία για το εάν μιλάμε για οργάνωση και δεν θέλω να την προκαταλάβω».

«Έχουμε υψώσει τείχος με απόλυτη αποφασιστικότητα απέναντι σε όλα αυτά. Τα παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή, αλλά έχουμε τη δική μας στρατηγική και παρεμβαίνουμε όταν πρέπει. Επειδή η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με άριστο τρόπο προχθές, έκανε τη δικογραφία για την αρπαγή, αυτοί οι πολίτες διώχθηκαν για κακούργημα και τρεις από αυτούς πήγαν στη φυλακή» είπε, επίσης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ