Ελλαδα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση

Πιθανή δράση της οργάνωσης εντός της Αθήνας αναζητά η Εισαγγελία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ερευνά για εγκληματική οργάνωση
«Θεματοφύλακες του Συντάγματος» © YouTube/ΕΡΤ

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Εισαγγελική έρευνα - Ελέγχονται και για εγκληματική οργάνωση.

Ενδεχόμενη δράση της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην Αθήνα αναζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία ξεκίνησε μεγάλη έρευνα με ερευνώμενο αδίκημα μεταξύ άλλων και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προς τον εισαγγελικό λειτουργό που θα χειριστεί την έρευνα είναι να εξετάσει διεξοδικά αν προκύπτει δραστηριότητα προσώπων που μετέχουν στην εν λόγω οργάνωση εντός της Αθήνας, μέλη της οποίας σε πρόσφατα δημοσιεύματα εμφανίζονται σε φωτογραφία ντυμένα με στολές παραλλαγής και κρατώντας όπλα.

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελέως αποτέλεσαν δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο μετά το περιστατικό της αρπαγής εκπαιδευτικού από ομάδα προσώπων της εν λόγω οργάνωσης, στο Αιγίνιο Πιερίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων για την βίαιη πράξη κατά του εκπαιδευτικού ήταν και πρόσωπα που είναι από την Αττική.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά να ερευνηθεί αν οποιαδήποτε δράση των ομάδων αυτών έχει εκδηλωθεί σε περιοχές της Αθήνας με ερευνώμενα αδικήματα αυτά της διέγερσης σε ανυπακοή παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας αλλά ακόμα και αυτού που αφορά εγκληματική οργάνωση.

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ποιοι είναι οι 11 συλληφθέντες

Αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός, είναι οι έντεκα συλληφθέντες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για μία 49χρονη από την Πιερία και μια 54χρονη από την Ημαθία. Όσον αφορά στους άνδρες, οι 4 είναι από την Πιερία, δύο από την Ημαθία και οι υπόλοιποι από την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», αρνητές του κορωνοϊού και των μέτρων για την πανδημία, χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διακινούν τις απόψεις τους και να διοργανώνουν συγκεντρώσεις.

«Τάγμα αρνητών» στα σχολεία: Πρωτοφανείς σκηνές- Καρέ καρέ η επίθεση στον γυμνασιάρχη ΕΡΤ 10/12/2021

Άδωνις Γεωργιάδης: Σχεδόν τρομοκρατική οργάνωση - Θα μπουν φυλακή

Για τους αρνητές που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και άρπαξαν γυμνασιάρχη στην Πιερία, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε σαν μια παρωδία και εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ σοβαρό.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είναι «διαφορετικό να βλέπεις κάποιους να φτιάχνουν στολές και αυτοκόλλητα, που είναι προφανώς γελοίο αλλά όχι ποινικό αδίκημα και είναι άλλο να έχουν όπλα και να προχωρούν σε απαγωγές». «Αυτό τους αναβιβάζει σε επίπεδο σχεδόν τρομοκρατικής οργάνωσης», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης και διεμήνυσε πως όποιος τολμήσει να παραβιάσει τους νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα υποστεί και τις συνέπειες των πράξεών του. «(…) και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί οι άνθρωποι αυτοί να μην το έχουν καταλάβει, γιατί το μυαλό τους προφανώς είναι λίγο θολό. Πάνε με βαριές κατηγορίες. Δεν πάνε για να πάρουν ένα πρόστιμο, πάνε για να μπουν φυλακή», σημείωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ