Ελλαδα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Ποιοι είναι οι 11 συλληφθέντες

Το προφίλ των δραστών στην Πιερία - Οι απίστευτες οι εικόνες από την αρπαγή του διευθυντή

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιοι είναι οι 11 που «συνέλαβαν» τον διευθυντή
Ποιοι είναι οι 11 που «συνέλαβαν» τον διευθυντή © Eurokinissi

Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» στην Πιερία, η αρπαγή του γυμνασιάρχη και οι 11 συλλήψεις από την αστυνομία. Το προφίλ των δραστών.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό «σύλληψης» του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία, από μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Αγρότες, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ένας απόστρατος αστυνομικός, είναι οι έντεκα συλληφθέντες, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Και οι 11 δράστες - 9 άνδρες και 2 γυναίκες - συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης.

Πρόκειται για μία 49χρονη από την Πιερία και μια 54χρονη από την Ημαθία. Όσον αφορά στους άνδρες, οι 4 είναι από την Πιερία, δύο από την Ημαθία και οι υπόλοιποι από την Αττική, τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη. Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», αρνητές του κορωνοϊού και των μέτρων για την πανδημία, χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διακινούν τις απόψεις τους και να διοργανώνουν συγκεντρώσεις.

«Τάγμα αρνητών» στα σχολεία: Πρωτοφανείς σκηνές- Καρέ καρέ η επίθεση στον γυμνασιάρχη ΕΡΤ 10/12/2021

Πιερία: Απίστευτες οι εικόνες από τη «σύλληψη» του διευθυντή

Την ίδια ώρα ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 έφερε στο φως φωτογραφίες ντοκουμέντο από την επίθεση που δέχθηκε ο γυμνασιάρχης στην Πιερία. Οι δράστες με τη χρήση βίας φόρεσαν χειροπέδες στον διευθυντή του σχολείου, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πιερία: Οι δράστες έχουν μπει μέσα στο σχολείο και βάζουν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη
Πιερία: Οι δράστες έχουν μπει μέσα στο σχολείο και βάζουν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη © ΑΝΤ1

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Πιερία: «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη

Η προαναγγελθείσα επίθεση

Σημειώνεται ότι στο στόχαστρο της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ήταν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας, σύμφωνα με τις προφορικές και γραπτές καταγγελίες, στις οποίες δηλώνουν ότι έχουν προβεί εκπαιδευτικοί προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.

Όπως λένε, το περιστατικό που συνέβη, με τη βίαιη επίθεση στον διευθυντή του Γυμνασίου και τη μεταφορά του από τους επιτιθέμενους με χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού είχε «προαναγγελθεί» από τη συγκεκριμένη ομάδα αρνητών της πανδημίας, τόσο σε επίπεδο φραστικών απειλών έξω από το σχολικό συγκρότημα, αλλά και με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θεοδωρικάκος για Πιερία: «Παράνομη και παράλογη» η αρπαγή του διευθυντή

Φανατικούς και αλλοπρόσαλλους χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τα μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που επιτέθηκαν και πέρασαν χειροπέδες σήμερα το πρωί στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος, προειδοποίησε ότι όποιοι προκαλούν με τέτοιον τρόπο την ελληνική κοινωνία θα οδηγούνται αμέσως στην Δικαιοσύνη από την Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί σε Γυμνάσιο του νομού Πιερίας: «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία για την υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Η αρπαγή σήμερα του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μια ομάδα φανατικών και αλλοπρόσαλλων ατόμων αποτελεί ασφαλώς παράνομη και παράλογη συμπεριφορά. Όποιοι προκαλούν καθ' αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη».

Οι αρνητές «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία
Οι αρνητές «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία © olympusmera

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το πρωτοφανές περιστατικό

«Συνελήφθησαν σήμερα (10 Δεκεμβρίου 2021) στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 11 ημεδαποί (9 άνδρες και 2 γυναίκες), γα αρπαγή από κοινού, του Διευθυντή σχολικής μονάδας στην Πιερία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, νωρίτερα το πρωί, τα προαναφερόμενα άτομα, δρώντας από κοινού, ακινητοποίησαν με βία τον διευθυντή σχολικής μονάδας τη στιγμή που προσερχόταν στο σχολικό συγκρότημα, του φόρεσαν χειροπέδες και τον ανάγκασαν με τη βία να επιβιβασθεί σε όχημα, προκειμένου να τον οδηγήσουν σε Αστυνομικό Κατάστημα, με το πρόσχημα ότι παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις.

Οι προαναφερόμενοι άμεσα ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, όπου και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ