- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αθήνα: 80 παρεμβάσεις για την φροντίδα των αστέγων τη νύχτα
Από τους ανθρώπους του «Street Work»
Σε 80 παρεμβάσεις για την φροντίδα των αστέγων τη νύχτα, που πέρασε από τον Δήμο Αθηναίων, προχώρησαν οι άνθρωποι του «Street Work».
Σε μία από τις πιο δύσκολες νύχτες για κάθε άστεγο, οι άνθρωποι του «Street Work» βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους της πόλης για να φροντίσουν όλους εκείνους, που δεν φιλοξενούνται στις δομές και τις θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων.
Σήμερα, η Αθήνα διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα-πρότυπα Κέντρα Φιλοξενίας Αστέγων με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων. Για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, άνοιξαν και τρεις αίθουσες για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που συνεχίζουν να ζουν στο δρόμο.
Επειδή κάθε άστεγος αποτελεί και μία ξεχωριστή περίπτωση, είναι μεγάλη ανάγκη, οι ομάδες των ειδικών του «Street Work» να βρίσκονται διαρκώς σε κάθε γωνιά όπου αυτοί οι άνθρωποι ζουν εκτεθειμένοι σε τόσο δύσκολες συνθήκες.
Αυτό έκαναν και τη νύχτα που πέρασε. Οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις νοσηλευτές και τέσσερις οδηγοί, πραγματοποίησαν 80 επιτόπιες παρεμβάσεις, για να παραδώσουν φαγητό, ζεστά ροφήματα, μπουφάν και κουβέρτες, ισοθερμικά ρούχα, γάντια, σκούφους, ενημερώνοντας παράλληλα για την λειτουργία των θερμαινόμενων αιθουσών.
Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τα μέλη των ομάδων αυτών, κέρδισαν την εμπιστοσύνη 46 άστεγων και τους οδήγησαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.
Από το περασμένο Σάββατο έως σήμερα, έχουν γίνει 254 τέτοιες παρεμβάσεις από τις ομάδες του «Street Work» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες και δρουν σε τρεις βάρδιες: Μια πρωινή, από τις 7π.μ. έως τις 3μ.μ , δύο απογευματινές , από τις 3μ.μ. έως τις 11μ.μ. και μία νυχτερινή, από τις 11μ.μ. έως τις 7 το επόμενο πρωί.
Είναι σημαντικό ότι σε αυτήν την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων, συμμετέχουν και οι πολίτες που υποδεικνύουν σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι συνάνθρωποί μας. Έτσι, η τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση (210-5246515), δέχθηκε 140 τηλεφωνήματα για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν την ανάγκη φροντίδας και προστασίας.
Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν ανοιχτές οι αίθουσες:
Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9, τηλ: 210-5140877)
Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας ( Ταϋγέτου 60, τηλ: 210-2011151)
Υπνωτήριο Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διασφάλιση των ακαδημαϊκών δικαιωμάτων σε περιπτώσεις δικαστικής ακύρωσης αδειών
Πού εντοπίζονται προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας
Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στήθηκε ολονύχτια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης
Πραγματοποιήθηκε έφοδος της Αστυνομίας
«Δεν θα ήμουν αντίθετος με την επανίδρυση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας», είπε μεταξύ άλλων
Έστηνε τηλεφωνικές απάτες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το δύσβατο ανάγλυφο δυσχεραίνει την πυρόσβεση, ενώ οι εστίες απέναντι από τη Μονή Στομίου είναι ορατές από μεγάλη απόσταση
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Δεν τη χτύπησα δυνατά, πάντα οι άντρες είναι κακοί», είπε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.