- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα NAVTEX της Τουρκίας: Βγάζει το Barbaros στη Μεσόγειο
Για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας
Απάντηση με προκλητικό τρόπο δίνει η Άγκυρα στην Τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου αλλά και στην εντατικοποίηση της ερευνητικής δραστηριότητας στην ΑΟΖ της Κύπρου στέλνοντας με τη NAVTEX 1032/18 το ερευνητικό σκάφος Barbaros για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας και μάλιστα για διάστημα από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2019.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στόχος της Τουρκίας είναι και εμπράκτως να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδας και της Κύπρου σε υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και η κίνηση αυτή έρχεται σε απάντηση της Διακήρυξης της Τριμερούς, όπου οι τρεις χώρες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους και την αποφασιστικότητά τους για επίσπευση των διαδικασιών για την οριοθέτηση των μεταξύ τους θαλασσίων ζωνών.
Η περιοχή στην οποία η Τουρκία στέλνει το Barbaros είναι πλησίον του σημείου που συναντώνται η ελληνική, η αιγυπτιακή και η κυπριακή υφαλοκρηπίδα, και που αμφισβητεί η Τουρκία, αναφέρει η ΕΡΤ και τονίζει ότι για αύριο κοντά στην περιοχή αυτή η Τουρκία έχει δεσμεύσει επίσης παράνομα μεγάλη περιοχή για πραγματοποίηση ασκήσεων με πραγματικά πυρά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φόβοι για νέα κλιμάκωση με το Ιράν
Η σύγκρουση αλήθειας, κοινωνίας, περιβάλλοντος και πολιτικής ευθύνης.
Το αεροπλάνο που αλλάζει τα υπερατλαντικά ταξίδια
Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να ξεκινήσουν άμεσα τις επιχειρήσεις έρευνας
Ο νέος πρωθυπουργός καλύπτει τη διαφορά από το λαϊκιστικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ
Στο μικροσκόπιο και ο σύζυγος
Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
Φουντώνει το παρασκήνιο με τις διαπραγματεύσεις
Η υπόθεση θρίλερ στην Οκλαχόμα
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης
Ξυλοδαρμοί, πείνα, εξευτελισμοί και βασανιστήρια, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες αποτελούσαν μέρος ενός οργανωμένου συστήματος
Το συγκλονιστικό βίντεο
Ο συνιδρυτής της Wikipedia καταγγέλλει ιδεολογική χειραγώγηση και αποκλεισμό
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Νόμιζα ότι θα χάσω το πόδι μου»
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.