TV & Media

Για πρώτη φορά στη νοηματική το debate των πολιτικών αρχηγών

Από τη συχνότητα της ΕΡΤ3

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Για πρώτη φορά στη νοηματική το debate των πολιτικών αρχηγών
EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Το πολυαναμενόμενο debate των πολιτικών αρχηγών της 10ης Μαΐου θα μεταδοθεί, για πρώτη φορά, και στη νοηματική γλώσσα.

Το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου στις 21:00, θα μεταδοθεί και στη νοηματική γλώσσα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3.

Επίσης, από το ίδιο κανάλι θα μεταδίδονται στη νοηματική, την ημέρα των εκλογών, εκτός από τη βραδιά των αποτελεσμάτων και σύντομα δελτία ειδήσεων για την τρέχουσα εκλογική επικαιρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Διακομματική Επιτροπή Βουλευτικών Εκλογών που συνεδρίασε εκ νέου σήμερα για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του debate, απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που προβλέπει ελεύθερη τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών με ελεύθερη ερώτηση από τους ίδιους.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής αποφασίστηκε ακόμη η προσθήκη μίας ακόμη θεματικής ενότητας που θα αφορά τη νέα γενιά.

To debate θα είναι τρίωρης διάρκειας με τους πολιτικούς αρχηγούς να απαντούν με τη σειρά, σύμφωνα με την πολιτική δύναμη των κομμάτων στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η δημόσια τηλεόραση συνδράμει καθημερινά στην ενημέρωση των ανθρώπων με προβλήματα ακοής και ομιλίας. Tο ΕΡΤNEWS, το νέο 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ, μεταδίδει πεντάλπτα δελτία ειδήσεων στη νοηματική τρεις φορές την ημέρα (13:00, 18:00, 22:00), ενώ από την ίδια συχνότητα, κάθε Τετάρτη στις 11:30, μεταδίδεται ειδικό ένθετο για τα άτομα με αναπηρία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ