TV & Media

Νικητής στη διαμάχη του με το BBC o Γκάρι Λίνεκερ - Επιστρέφει στο «Match of the Day»

Η απομάκρυνσή του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και δημοσιογραφικό «εμπάργκο»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιστρέφει στη θέση του ως παρουσιαστής του ιστορικού «Match of the Day» ο Γκάρι Λίνεκερ - Είχε απομακρυνθεί για κριτική στη μεταναστευτική πολιτική των Τόρις.
Ο Γκάρι Λίνεκερ επιστρέφει στο BBC έπειτα από ένα ταραχώδες 48ωρο για τα βρετανικά ΜΜΕ © EPA/Neil Hall

Επιστρέφει στη θέση του ως παρουσιαστής του ιστορικού «Match of the Day» ο Γκάρι Λίνεκερ - Είχε απομακρυνθεί για κριτική στη μεταναστευτική πολιτική των Τόρις.

Ο Γκάρι Λίνεκερ επιστρέφει στο BBC, έπειτα από ένα ταραχώδες 48ωρο για το βρετανικό μιντιακό τοπίο, αλλά και την πολιτική σκηνή της χώρας.

Ο Λίνεκερ είχε αδρανοποιηθεί από τη θέση του παρουσιαστή της ιστορικής ποδοσφαιρικής εκπομπής του BBC, λόγω της κριτικής του για την πολιτική ασύλου της αγγλικής κυβέρνησης.

Ο 62χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας, παρομοίασε πρόσφατα την ορολογία της συντηρητικής κυβέρνησης του Ρίσι Σούνακ για τους αιτούντες άσυλο, με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του 1930.

Η διοίκηση του BBC ανακοίνωσε σήμερα πως ο Λίνεκερ επιστρέφει στη θέση του ως σχολιαστής του τηλεοπτικού σταθμού των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ.

«Ο Γκάρι είναι σημαντικό στοιχείο της αξιοπιστίας του BBC και από το επόμενο σαββατοκύριακο επιστρέφει στο πόστο του», δήλωσε σχετικά ο γενικός διευθυντής του ειδησεογραφικού οργανισμού, Τιμ Ντέιβι.

Γκάρι Λίνεκερ: Μπούμερανγκ για το BBC η απομάκρυνσή του από το «Match of the day»

Η απόφαση του BBC να προχωρήσει στην απομάκρυνση του Λίνεκερ από τη θέση του παρουσιαστή στη θρυλική εκπομπή «Match of the day», προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ οι συμπαρουσιαστές του, Άλαν Σίρερ και Ιαν Ράιτ, είχαν δηλώσει ότι δεν θα εμφανιστούν ξανά στην εκπομπή.

Την απόφαση να μην εμφανιστούν στον τηλεοπτικό σταθμό πήραν και παρουσιαστές του προγράμματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα χωρίς προηγούμενο ιστορικό «μπλακάουτ» στο Match of the Day, του οποίου οι δύο εκπομπές το Σάββατο και την Κυριακή 11-12 Μαρτίου προβλήθηκαν χωρίς σχολιασμό και σε κατά πολύ συντομότερη από την προγραμματισμένη διάρκεια.

«Είμαι χαρούμενος που βρήκαμε μία λύση προς τα εμπρός, ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στον αέρα», τόνισε ο Γκάρι Λίνεκερ μέσω γραπτής δήλωσής του, προαναγγέλοντας την επιστροφή του σε μια από τις ιστορικότερες εκπομπές της αγγλικής τηλεόρασης.

Την ικανοποίηση τους για τη λύση του προβλήματος εξέφρασαν και οι συμπαρουσιαστές του, Άλαν Σίρερ και Ίαν Ράιτ. Να σημειωθεί πως ρεπορτάζ σε ΜΜΕ αναφέρουν πως η κυβέρνηση ενθάρρυνε το BBC να ανατρέψει την αμφιλεγόμενη απόφαση, για αυτό και ο επικεφαλής του οργανισμού, που επέστρεψε εσπευσμένα από επαγγελματικό ταξίδι τις ΗΠΑ, ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση.

BBC in crisis as sports stars step back in solidarity with Gary Lineker

Εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ: «Ικανοποίηση για την επίλυση της διαμάχης του BBC με τον Γκάρι Λίνεκερ»

Ο εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα (13/3) ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος που η διαμάχη μεταξύ του BBC και του παρουσιαστή του κορυφαίου ποδοσφαιρικού προγράμματος «Match of the Day», Γκάρι Λίνεκερ, επιλύθηκε με τρόπο που θα επιστρέψει η εκπομπή ξανά στις οθόνες αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που αυτή η κατάσταση έχει επιλυθεί και που οι οπαδοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή "Match of the Day" κανονικά αυτό το Σαββατοκύριακο», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

«Ήμασταν απογοητευμένοι που είδαμε να χρησιμοποιείται αυτή η γλώσσα, αλλά τελικά είναι ένα θέμα μεταξύ του ίδιου και του BBC», συμπλήρωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ