Κινηματογραφος

Τα δάκρυα του Μπρένταν Φρέιζερ, ο σνομπ Χιου Γκραντ και οι στιγμές που ξεχώρισαν στα Όσκαρ

Τα στιγμιότυπα της βραδιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όσκαρ 2023: Τα δάκρυα του Μπρένταν Φρέιζερ, ο σνομπ Χιου Γκραντ και οι στιγμές που ξεχώρισαν
© EPA/CAROLINE BREHMAN

Όσκαρ 2023: Τα δάκρυα του Μπρένταν Φρέιζερ, ο αμήχανος Χιου Γκραντ και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Συγκίνηση κυριάρχησε στα Όσκαρ κατά τη βράβευση του Μπρένταν Φρέιζερ με το Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Τhe Whale», με τον 54χρονο ηθοποιό να δακρύζει και να δυσκολεύεται να ολοκληρώσει την ομιλία.

«Ώστε έτσι μοιάζει το πολυσύμπαν. Θεέ μου, ευχαριστώ την Ακαδημία για αυτή την τιμή και το στούντιο μας A24, που έκανε μια τόσο τολμηρή ταινία. Είμαι ευγνώμων στον [σκηνοθέτη] Darren Aronofsky που μου πέταξε μια δημιουργική σανίδα σωτηρίας και με ανέβασε στο καλό πλοίο του The Whale. Το σενάριο γράφτηκε από τον Samuel D. Hunter, ο οποίος είναι ο φάρος μας», είπε.

Mεταξύ άλλων, ο Φρέιζερ τόνισε για τους υπόλοιπους ηθοποιούς της κατηγορίας: «Κύριοι, αποκαλύψατε τις καρδιές σας σε μέγεθος φάλαινας για να μπορέσουμε να δούμε μέσα στις ψυχές σας, όπως κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει» και πρόσθεσε: «Και είναι τιμή μου να βρίσκεται το όνομά μου δίπλα σας σε αυτή την κατηγορία».

Συγκρινητική ήταν και η στιγμή που η Τζέιμι Λι Κέρτις έλαβε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας της για την ερμηνεία της στην ταινία «Everything Everywhere All at Once».

Η ηθοποιός έλαβε το Β' Γυναικείου Ρόλου κι όταν ανέβηκε στη σκηνή, δυσκολεύτηκε να κρύψει τη συγκίνηση της. Η Τζέιμι Λι Κέρτις είπε πως οι γονείς της, Τόνι Κέρτις και Τζάνετ Λι, είχαν προταθεί για Όσκαρ χωρίς να κερδίσουν.

«Κέρδισα Όσκαρ», είπε η 64χρονη ηθοποιός και τους έστειλε ένα φιλί στον ουρανό.

Η ηθοποιός αφιέρωσε κι ένα μεγάλο κομμάτι της ομιλίας της, στη σημασία του να κερδίζουν Όσκαρ ταινίες αυτής της κατηγορίας.

Σε κλάματα ξέσπασε και ο Κε Χούι Κουάν, Αμερικανός ηθοποιός με καταγωγή από το Βιετνάμ, που έλαβε βραβείο Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ενσάρκωση του λιγάκι αδέξιου συζύγου με απρόσμενες δυνατότητες στην αντισυμβατική κωμωδία «Τα πάντα όλα».

«Η μητέρα μου είναι 84 ετών. Βλέπει (την τελετή) στο σπίτι. Μαμά, κέρδισα Όσκαρ!», είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός που έκανε ντεμπούτο στα 12 του, στην ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού» (1984).

Ke Huy Quan Wins Best Supporting Actor 'Everything Everywhere All At Once' at 2023 Academy Awards

Την ίδια ώρα, ο Χιου Γκραντ έδωσε μια σύντομη και μάλλον αμήχανη συνέντευξη με την Άσλεϊ Γκράχαμ στο κόκκινο χαλί, όπου το μοντέλο προσπαθούσε να του κάνει μερικές ερωτήσεις τύπου λάιφ στάιλ που ο ίδιος δεν φαινόταν ιδιαίτερα πρόθυμος να απαντήσει. Αφού περιέγραψε την εκδήλωση ως «πανηγύρι της ματαιοδοξίας», ο Γκραντ, ο οποίος συμμετείχε στη λαμπερή βραδιά είπε στην 35χρονη Γκράχαμ ότι δεν ένιωθε και τόσο ενθουσιασμένος.

Αφού παραδέχτηκε ότι «δεν θυμάται» το όνομα του ράφτη του, όταν η Γκράχαμ τον ρώτησε ποιος σχεδίασε το σμόκιν του, εκείνη επέμεινε να τον ρωτά για την εμπειρία του από τα γυρίσματα στην πρόσφατη ταινία Glass Onion: A Knives Out Mystery.

«Ο ρόλος μου δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Παίζω για 3 δευτερόλεπτα», απάντησε. Όταν η Γκράχαμ τον ρώτησε αν διασκέδασε με την ταινία, εκείνος απάντησε: «Κάπως».

Hugh Grant slammed for rude responses during Oscars interview: ‘Total a–hole’ | New York Post

Και φέτος δεν έλειψαν όμως κάποια αναπάντεχα στιγμιότυπα, όπως η προσγείωση του οικοδεσπότη Τζίμι Κίμελ στη σκηνή με αλεξίπτωτο, το χαριτωμένο γαϊδουράκι από το The Banshees of Inisherin που έκανε την εμφάνισή του στη σκηνή  αλλά και η αρκούδα που συνόδευσε την Ελίζαμπεθ Μπανκς στη σκηνή των Όσκαρ.

Oscars 2023 highlights: Everything Everywhere All at Once sweeps Oscars

Φυσικά τα όσα συνέβησαν στην περσινή τελετή, δεν μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστα. Ο Τζίμι Κίμελ, που ήταν για τρίτη φορά ο οικοδεσπότης της βραδιάς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, το οποίο είχε αμαυρώσει την τελετή.

«Αν κάποιος εδώ μέσα διαπράξει μια πράξη βίας σε οποιοδήποτε σημείο της παράστασης, θα του απονεμηθεί το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και θα του επιτραπεί να εκφωνήσει λόγο διάρκειας 19 λεπτών» σχολίασε ο Τζίμι Κίμελ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ