- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Έρχονται και είναι ακόμα πιο «Επικίνδυνες»
Εκδικητική πορνογραφία, cancel culture, αντιφεμινισμός, σεξεργασία είναι μερικά από τα θέματα που θα δούμε την νέα σεζόν της εκπομπής
Η σούπερ σειρά ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες» για τα φλέγοντα γυναικεία θέματα της εποχής μας έρχεται για δεύτερη σεζόν στην ΕΡΤ2, καθε Δευτέρα στις 20:00
Την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν τρεις γυναίκες κέρδισαν τις καρδίες του τηλεοπτικού κοινού με την προβολή ισχυρών κοινωνικών μηνυμάτων. Η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη, οι «Επικίνδυνες» δημιούργησαν μια σειρά από επεισόδια γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τα έμφυλα στερεότυπα, τον σεξισμό, την έμφυλη βία. Η εκπομπή ξεκίνησε μάλιστα σε μια εποχή που τέτοιες συζητήσεις ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητες. Το πιο ξεχωριστό ήταν, όμως, ότι οι «Επικίνδυνες» κατάφεραν να προσεγγίσουν όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα με έναν τόσο ενδιαφέροντα τρόπο με αποτέλεσμα να μας καθηλώσουνε κάθε Κυριακή στις οθόνες. Η streaming προβολή των επεισοδίων της εκπομπής στο Ertflix συνόδεψε πολλές από τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Ευτυχώς για εμάς τη Δευτέρα 10/10 στις 20:00 οι «Επικίνδυνες» επιστρέφουν στην τηλεοπτική οθόνη με τα νέα επεισόδια ενός πιο «επικίνδυνου» 2oυ κύκλου.
O πρώτος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες» (διαθέσιμος στο ERTFLIX) επικεντρώθηκε σε θέματα γυναικείας χειραφέτησης και ενδυνάμωσης. Με πολλή αφοσίωση κα επιμονή κατέδειξε τις βασικές πτυχές των καθημερινών έμφυλων καταπιέσεων που βιώνουμε.
Η δεύτερη σεζόν γίνεται πιο «επικίνδυνη», εμβαθύνει σε θεματικές που τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της έκβασης και θεμελίωσης του κινήματος metοο, απασχολούν το ελληνικό κοινό, χωρίς απαραίτητα να έχουν διερευνηθεί ή προβληθεί με το σωστό τρόπο από τα μέσα επικοινωνίας.
Από ζητήματα εκδικητικής πορνογραφίας, cancel culture, αντιφεμινισμού, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης μέχρι και το πώς η πατριαρχία επηρεάζει τον αντρικό πληθυσμό, την σεξεργασία, την ψυχική υγεία και αναπηρία, οι «Επικίνδυνες» επιθυμούν να συνεχίσουν το έργο τους πιο σφαιρικά και συμπεριληπτικά. Αυτή τη φορά, δίνουν περισσότερο φως και χώρο στο προσωπικό κομμάτι των ιστοριών.
Στην παρουσίαση, τρεις γυναίκες δυναμικές και δραστήριες σε ζητήματα φεμινισμού, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη δίνουν η μία τη σκυτάλη στην άλλη ανά επεισόδιο. Συνομιλούν με τη συγκεκριμένη πρωταγωνίστρια του κάθε επεισοδίου, της οποίας παρακολουθούμε την προσωπική ιστορία. Το γυναικείο βίωμα είναι πλέον στο πρώτο πρόσωπο.
Συμπληρωματικά με την κεντρική αφήγηση ζωής, υπάρχουν εμβόλιμες συνεντεύξεις από ερευνητές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανισμών και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι συνδιαλέγονται με τη θεματική, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις, διανθίζοντας γόνιμα την βασική ιστορία.
Το πρώτο επεισόδιο (Επικίνδυνη Αναπηρία) ακολουθεί την ιστορία της Γεωργίας Καλτσή, αθλήτριας σε αμαξίδιο, η οποία, ως γυναίκα ανάπηρη, συζητά με την Στέλλα Κάσδαγλη για τη σχέση του φύλου με την αναπηρία, για τη συμπερίληψη, την πρόσβαση και τον φεμινισμό.
Συντελεστές Εκπομπής:
Σκηνοθεσία: Γεύη Δημητρακοπούλου
Παρουσίαση: Μαρία Γιαννιού, Στέλλα Κάσδαγλη, Μαριάννα Σκυλακάκη
Δημοσιογραφική Έρευνα: Α. Κανέλλη
Μουσική Τίτλων Αρχής: Ειρήνη Σκυλακάκη
Παραγωγοί: Κωνσταντίνος Τζώρτζης, Νίκος Βερβερίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: ελc productions σε συνεργασία με τη Production House
Πρεμιέρα Δευτέρα 10/10 στις 20:00 και κάθε Δευτέρα στην ΕΡΤ2
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το «ευχαριστώ» του παρουσιαστή
Τι εξομολογήθηκε στην κάμερα του ριάλιτι μαγειρικής
Έπεισε τους κριτές το πιάτο του;
Το χαρακτήρισε «ένα φαγητό του φτωχού σε Michelin επίπεδο»
Το ρεπορτάζ θέλει εκτός εκπομπής την Άννα Λιβαθυνού
«Δεν το είπε κατά λάθος, είναι η άποψή της»
«Η μαγειρική με έκανε να ξεχνάω τα προβλήματά μου» εξομολογήθηκε ο διαγωνίζομενος
Ο Βαρδής Μαρινάκης μίλησε για τις έντονες ερωτικές σκηνές της σειράς και τον θόρυβο γύρω από αυτές
Η πρώτη «αναμέτρηση» μεταξύ των δύο reality για φέτος
Η ιστορία διαγωνιζόμενης που συγκίνησε τους κριτές
Την ανακοίνωση την έκανε ο παρουσιαστής στον αέρα σήμερα το πρωί
Η συμφωνία αποτυπώνει την πίεση που δέχονται οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς να παραμείνουν «ορατοί»
Δέκα ευρωπαϊκές πόλεις, εμβληματικοί καλλιτέχνες και οι διαγωνιζόμενοι του 2026 σε επετειακή περιοδεία
Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2026
Το ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του New Yorker θυμίζει πως η δημοσιογραφία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο
Η Αλεξάνδρα Δουβαρά ανακοίνωσε με λυγμούς τον θάνατό του
«Ο γιατρός μου είπε κάποια πράγματα για το μέλλον που δεν είναι και πολύ ευοίωνα»
Το καυστικό σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα και η απάντηση του ιδιοκτήτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.