TV & Media

Ντέμι Λοβάτο: Από αστέρι της Ντίσνεϊ στον εθισμό με τα ναρκωτικά

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο YouTube στις 23 Μαρτίου

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ντέμι Λοβάτο κατά τη διάρκεια συναυλίας
© ΑΠΕ/EPA/Jose Sena Goulao

«Demi Lovato: Dancing With the Devil»: Η Ντέμι Λοβάτο μιλά στο νέο ντοκιμαντέρ για τον εθισμό με τις ουσίες, την νοσηλεία της το 2018 και τις συνέπειες

Η Ντέμι Λοβάτο μιλά ανοιχτά για το δύσκολο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα την μάχη με τον εθισμό στα ναρκωτικά, το αλκοόλ και την ασταθή κατάσταση της ψυχικής της υγείας. Στο νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Demi Lovato: Dancing With The Devil» που θα κάνει πρεμιέρα στο YouTube στις 23 Μαρτίου του 2021, αφηγείται με λεπτομέρειες γεγονότα από την ζωή της που την οδήγησαν σε σκοτεινά μονοπάτια.

«Έπαθα τρία εγκεφαλικά και έμφραγμα. Οι γιατροί είπαν ότι είχα από 5 μέχρι 10 λεπτά παραπάνω (για να ζήσω). Είχα πολλές ζωές, όπως η γάτα μου. Τώρα είμαι στην ένατη, νιώθω έτοιμη να επιστρέψω σε αυτό που αγαπώ να κάνω το οποίο είναι να δημιουργώ μουσική», λέει στο τρέιλερ η 28χρονη Αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, ηθοποιός, παραγωγός και κριτής του αμερικανικού The X-Factor.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο Αμερικανός επιχειρηματίας, κινηματογραφιστής και ιδρυτής της εταιρείας παραγωγών OBB Media, Μάικλ Ντ. Ράτνερ. Το πρότζεκτ που αποτελείται από τέσσερα μέρη, εστιάζει στην προσωπική και επαγγελματική ζωή της Ντέμι Λοβάτο, μέχρι την νοσηλεία της στο νοσοκομείο πριν από δυο χρόνια μετά την υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και τις τραγικές συνέπειες που αυτή είχε στην υγεία της.

Demi Lovato: Dancing with the Devil | Official Trailer

Ντέμι Λοβάτο: Η συναυλία πριν την νοσηλεία και η υπερβολική δόση ναρκωτικών

Τον Ιούλιο του 2018, η τραγουδίστρια και ηθοποιός βρέθηκε αναίσθητη στο σπίτι της μετά από κατάχρηση ναρκωτικών και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σένταρς-Σινάι του Λος Άντζελες όπου νοσηλεύτηκε για δυο εβδομάδες. Εκεί, οι γιατροί έδρασαν γρήγορα καθώς σύμφωνα με τον ιστότοπο TMZ, η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και υπήρχε κίνδυνος θανάτου.

Μέχρι εκείνη την ημέρα, η τραγουδίστρια δήλωνε ότι επί έξι χρόνια ήταν νηφάλια καθώς είχε ενταχθεί νωρίτερα σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Λίγες όμως ημέρες πριν τη νοσηλεία, κι ενώ τραγουδούσε το κομμάτι «Sober» κατά τη διάρκεια συναυλίας της στην Καλιφόρνια, η –τότε– 25χρονη καλλιτέχνις έκανε μια παύση, παραδέχθηκε στο κοινό ότι ξέχασε τους στίχους και αποχώρησε από τη σκηνή. Όπως φάνηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε μερικές ώρες μετά στα social media, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Παρόλο που προσπαθούσε να ερμηνεύσει το τραγούδι αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, οι θαυμαστές την ενθάρρυναν ζητωκραυγάζοντας. Όμως από εκείνο το βράδυ κι έπειτα, ήταν εμφανές ότι τα προβλήματα εθισμού είχαν ξαναρχίσει.

Η δύσκολη παιδική ηλικία και η απεξάρτηση

Όπως η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η Μάιλι Σάιρους, η Λίντσεϊ Λόχαν, έτσι και η Ντέμι Λοβάτο βρέθηκε από μικρή ηλικία στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Έγινε γνωστή στο κοινό στα 10 της χρόνια με την συμμετοχή στο παιδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Barney & Friends». Σε ηλικία 15 ετών, όλοι την χαρακτήριζαν το ανερχόμενο αστέρι του καναλιού της Ντίσνεϊ καθώς κέρδιζε τον ένα ρόλο μετά τον άλλο σε ταινίες. Για παράδειγμα το «Camp Rock» όπου συμπρωταγωνίστησε με τους Jonas Brothers, το «Sonny With A Chance» και το «Princess Protection Programme» μαζί με την Σελίνα Γκόμεζ. Ωστόσο, η αλήθεια πίσω από την επιτυχημένη της πορεία απείχε από την λάμψη των παραγωγών του στούντιο. «Στα γυρίσματα του ‘Sonny With A Chance είχα διατροφική διαταραχή, ήμουν υπερβολικά λεπτή και κρύωνα», είχε αποκαλύψει όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν κοιμόταν καλά και ήταν συνεχώς θυμωμένη με το εξουθενωτικό εργασιακό πρόγραμμα. «Ήμουν τόσο θλιμμένη γιατί ένιωθα ότι είχα υπερβολική δουλειά».

Sonny With A Chance 10 Year Anniversary! | Sonny With A Chance | Disney Channel

Όμως, τα ασυνήθιστα παιδικά χρόνια που έζησε συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, δεν ήταν η μόνη ρίζα των προβλημάτων. Ο πατέρας της που πέθανε το 2013 από καρκίνο, ήταν εθισμένος στις ουσίες και το αλκοόλ, γεγονός που όπως είχε πει η τραγουδίστρια, τον έκανε βίαιο.

Στο πρώτο ντοκιμαντέρ της με τίτλο «Simply Complicated» που προβλήθηκε το 2017 στο Youtube, η Ντέμι Λοβάτο αποκάλυψε ότι δοκίμασε για πρώτη φορά ναρκωτικά σε ηλικία 17 ετών. «Μάλλον πάντα έψαχνα να μάθω τι ήταν εκείνο που έβρισκε ο πατέρας μου στις ουσίες και το αλκοόλ επειδή τα έβαζε πιο πάνω από την οικογένειά του», δήλωνε.

Το 2010, κάνοντας πλέον χρήση σε τακτική βάση, χτύπησε έναν χορευτή με τον οποίο συνεργαζόταν. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια απεξάρτησης την ίδια χρονιά, καθώς και τη διάγνωση ότι πάσχει από διπολική διαταραχή, η 18χρονη καλλιτέχνις εντάχθηκε ξανά σε πρόγραμμα απεξάρτησης.

Demi Lovato: Simply Complicated - Official Trailer

Τι θα δούμε στο ντοκιμαντέρ «Demi Lovato: Dancing With The Devil»

Λίγο πριν την κυκλοφορία του τρέιλερ του «Dancing With The Devil», η Ντέμι Λοβάτο μίλησε σε δημοσιογράφους για την εμπειρία που παραλίγο να της στοιχίσει την ζωή.  

«Βρέθηκα με εγκεφαλική βλάβη και ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Δεν οδηγώ επειδή έχω τυφλά σημεία στην όρασή μου. Κι επίσης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δυσκολευόμουν να διαβάσω. Ήταν μεγάλη υπόθεση όταν μπορούσα να διαβάσω ένα βιβλίο, αυτό συνέβη δυο μήνες μετά (την εισαγωγή στο νοσοκομείο) επειδή η όρασή μου ήταν τόσο θολή. Όλα όσα έζησα νιώθω ότι είναι ακόμα εκεί για να μου θυμίζουν τι θα συνέβαινε αν πάλι βρισκόμουν σε ένα σκοτεινό μέρος».

Όπως είπε, κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ για να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο ίδιο μονοπάτι με εκείνη. «Ήθελα να είμαι ξεκάθαρη και να αποκαλύψω όσα πέρασα στους θαυμαστές μου».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της στο περιοδικό People, «όλα έπρεπε να μου συμβούν για να πάρω τα μαθήματα που έμαθα». Και συμπλήρωσε: «Ήταν ένα επίπονο ταξίδι, κοιτάζω στο παρελθόν και μερικές φορές στεναχωριέμαι όταν σκέφτομαι τον πόνο που έπρεπε να αντέξω ώστε να ξεπεράσω αυτό που έχω, όμως δεν μετανιώνω για τίποτα. Είμαι υπερήφανη με το άτομο που είμαι σήμερα. Και είμαι τόσο υπερήφανη για το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα παρακολουθήσουν αυτό το ντοκιμαντέρ και το ότι δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ευγνώμων που είχα κάποιον στο πλευρό μου».

Η Ντέμι Λοβάτο δεν είναι μόνη σε αυτή την περιπέτεια. Πέρα από την οικογένειά της όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ, έχει την εκτίμηση και υποστήριξη από δημοφιλείς καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής. «Όταν είσαι νέος και διάσημος, Θεέ μου είναι τόσο δύσκολο», λέει ο Έλτον Τζον. «Είμαι τόσο υπερήφανος για εσένα Ντέμι που μίλησες στον κόσμο για τις εξαρτήσεις σου και την σημασία της σωματικής, συναισθηματικής και ψυχικής υγείας», της είπε.

Η Κριστίνα Αγκιλέρα ήταν μια από τις πρώτες καλλιτέχνιδες που εξέφρασαν τον σεβασμό για τη δύναμη της Ντέμι Λοβάτο. «Η ικανότητα να μοιράζεσαι, να παραμένεις αγαπητή και να δείχνεις ευαισθησία, δεν είναι μόνο μια από τις δυνάμεις σου Ντέμι, αλλά ένα δώρο μιας ταλαντούχας γυναίκας που αγαπώ και σέβομαι. Συνέχισε να λάμπεις αγάπη μου», ανέφερε σε σημείωμα.   

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η τραγουδίστρια της ποπ συνεργάζεται με το YouTube. Από την κυκλοφορία του το 2017 μέχρι σήμερα, το ντοκιμαντέρ «Demi Lovato: Simply Complicated» έχει προβληθεί περισσότερες από 35 εκατομμύρια φορές. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ