TV & Media

Μήνυση κατά αστυνομικού από τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη

Για ψευδορκία σχετικά με τη δήθεν σύλληψή του σε αμερικανικό έδαφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνος Δημάδης
Θάνος Δημάδης

Μήνυση για ψευδορκία κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης σε βάρος του Έλληνα αστυνομικού αποσπασμένου σε γραφείο στελέχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυση για ψευδορκία κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης σε βάρος του Έλληνα αστυνομικού Ευάγγελου Παπαθεοδώρου, ο οποίος ήταν αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Ο δημοσιογράφος κατηγορεί τον αστυνομικό για ψευδή ισχυρισμό που έκανε ενόρκως ότι αυτός ως Έλληνας αστυνομικός τον συνέλαβε σε αμερικανικό έδαφος. Πρόκειται για την υπόθεση παρακολούθησης μελών της ελληνικής αποστολής, υπό τον πρώην υπουργό Επικρατείας, στη Νέα Υόρκη.



Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και κατά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 18 Σεπτεμβρίου 2016, το οποίο είχε συνοδευτεί από επιβεβαιωτική δήλωση «αποδοκιμασίας» του τότε υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά, αμφότεροι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης (NYPD) για πλαστογραφία και ψευδή δήλωση ταυτότητας προς τις αμερικανικές αρχές, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι και επρόκειτο να βρεθούν αντιμέτωποι με την άσκηση δίωξης από τις αμερικανικές αρχές.

Ωστόσο, αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που έχει επικαλεστεί η εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», αποκαλύπτουν ότι οι δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης και Δημήτρης Σουλτογιάννης ουδέποτε συνελήφθησαν για πλαστογραφία, ούτε δήλωσαν ψευδή ταυτότητα στις αμερικανικές Αρχές. Αναφέρεται ακόμη στο δημοσίευμα πως οι δύο δημοσιογράφοι δεν ήταν μεταμφιεσμένοι όταν τους ζητήθηκε η εξακρίβωση των στοιχείων τους, ενώ ποτέ δεν αντιμετώπισαν τον κίνδυνο διώξεων από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές, ούτε την απειλή φυλάκισης ή απέλασής τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY