TV & Media

Κατηγορούν τον Τζέιμς Φράνκο για σεξουαλική εκμετάλλευση στη σχολή του

Αρνείται τις κατηγορίες ο ηθοποιός -Όλο το χρονικό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
james-franco
James Franco © EPA/ETIENNE LAURENT

Δύο γυναίκες κατηγορούν τον Τζέιμς Φράνκο για σεξουαλική εκμετάλλευση στη σχολή του. Αρνείται τις κατηγορίες ο ηθοποιός

Δύο γυναίκες δήλωσαν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική εκμετάλλευση και κακομεταχείριση κατά τη διάρκεια μαθημάτων σε σχολή του Τζέιμς Φράνκο στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε την Πέμπτη.

Στην καταγγελία τους, οι πρώην σπουδάστριες της σχολής και ηθοποιοί, Sarah Tither-Kaplan και η Toni Gaal, ισχυρίζονται ότι ο Φράνκο και συνεργάτες του είχαν μία γενικευμένη ακατάλληλη και σεξουαλικά φορτισμένη συμπεριφορά προς τις γυναίκες σπουδάστριες χρησιμοποιώντας την ισχύ και τη δυνατότητα που είχαν να προσφέρουν ρόλους σε έργα τους. Η μήνυση κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες και σε αυτή κατονομάζονται ο Φράνκο και δύο συνεργάτες του.

Όπως υπενθυμίζουν πάντως αμερικανικά Μέσα, η σχολή του χολιγουντιανού ηθοποιού «Studio 4» η οποία λειτουργούσε σε Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη άνοιξε το 2014 σε συνεργασία με τον Vince Jolivette, πλεόν όμως έχει κλείσει.

Από την πλευρά του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ηθοποιού μιλώντας στο Variety είπε ότι ο Φράνκο αρνείται τις κατηγορίες και θα διεκδικήσει αποζημίωση έναντι των εναγόντων.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι σπουδαστές στη σχολή πλήρωναν 300 δολάρια τον μήνα. Όπως αναφέρει η καταγγελία, η σχολή υπόσχονταν στους μαθητές τη δυνατότητα να καταθέτουν δείγμα της δουλειάς τους που θα χρησιμοποιούνταν ως οντισιόν για τα έργα του Φράνκο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μήνυση, η σχολή «εξαπάτησε» και εκμεταλλεύθηκε οικονομικά τους νέους και ανυποψίαστους σπουδαστές.

Οι ηθοποιοί που κατέθεσαν τη μήνυση εναντίον του Φράνκο υποστηρίζουν ότι συμμετείχαν σε οντισιόν για να συμμετάσχουν σε master class για ερωτικές σκηνές που κόστιζε 750 δολάρια, και στο οποίο ζητούνταν από τους μαθητές να τις κινηματογραφήσουν.

Η Gaal αναφέρει στη μήνυση ότι εξέφρασε την ανησυχία της κατά τη διάρκεια της ακρόασης, η οποία όπως τόνισε αντάμειβε μαθητές που ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε προσομοιωμένες σεξουαλικές πράξεις που υπερβαίνουν τα πρότυπα της βιομηχανίας.

Η Tither-Kaplan δήλωσε ότι η προθυμία της να «ξεπεράσει τα όρια» κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου σεξουαλικής σκηνής για να κερδίσει την έγκριση του Franco της έδωσε την ευκαιρία να πάρει ρόλους.

Η Tither-Kaplan κατηγόρησε για πρώτη φορά τον Φράνκο για κακομεταχείριση το 2018 μαζί με τέσσερις άλλες γυναίκες, αφού ο ηθοποιός εμφανίστηκε στις Χρυσές Σφαίρες με μια καρφίτσα του κινήματος Time's Up. Μετά την εμφάνισή του, η ηθοποιός επιτέθηκε μέσω Twitter στον Φράνκο, ενώ σε συνέντευξή της στους Los Angeles Times τον κατηγόρησε ότι κατά τη διάρκεια μίας γυμνής σκηνής οργίου αφαίρεσε πλαστικό προστατευτικό που εμπόδιζε ηθοποιούς να έρθουν σε επαφή σε σκηνές στοματικού σεξ.

 

 

Ο Φράνκο αρνήθηκε τις κατηγορίες μιλώντας στο «The Late Show With Stephen Colbert». «Στη ζωή μου, είμαι υπερήφανος να αναλαμβάνω την ευθύνη για πράγματα που έχω κάνει. Πρέπει να το κάνω για να διατηρήσω την ευημερία μου », δήλωσε και συνέχισε: «Τα πράγματα που άκουσε ότι ήταν στο Twitter δεν ήταν ακριβή. Αλλά υποστηρίζω τους ανθρώπους που βγαίνουν και μπορούν να έχουν φωνή επειδή δεν είχαν για τόσο καιρό, έτσι δεν θέλω να τους σιγήσω με κανένα τρόπο. Νομίζω ότι είναι καλό και το υποστηρίζω».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ