- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Λουκέτο» 48 ωρών στο μαγαζί που τραγουδά ο Μαζωνάκης
Από τους «ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας και της Α.Α.Δ.Ε.
Σαρωτικούς ελέγχους στα νυχτερινά κέντρα της χριστουγεννιάτικης Αθήνας πραγματοποιούν οι “ράμπο” της Οικονομικής Αστυνομίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) του υπουργείου Οικονομικών. Από το περασμένο Σάββατο μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων έκαναν έφοδο σε δύο γνωστές “πίστες” με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο σε μια από αυτές γιατί όπως διαπιστώθηκε, όπως χαρακτηριστικά λένε, “πηγές”, σε 11 μπουκάλια δεν είχαν κοπεί αποδείξεις. Έτσι, στο κέντρο “Έναστρον” όπου φιγουράρουν τα ονόματα της Άντζελας Δημητρίου και του Γιώργου Μαζωνάκη επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο 250 ευρώ ενώ προβλέπεται και λουκέτο 48 ωρών. Ο δεύτερος έλεγχος, έγινε στο κατάστημα Βοτανικός όμως ο έλεγχος τα έδειξε όλα νόμιμα ενώ όπως λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών και της Κατεχάκη οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ'όλη τη διάρκεια των εορτών.
Έριχναν και λουλούδια
Η έφοδος στο κέντρο “Έναστρον” πραγματοποιήθηκε άγριο ξημέρωμα της παραμονής των Χριστουγέννων. Ήταν γύρω στις 4 όταν το κλιμάκιο των 8 ατόμων πλησίασαν τους υπευθύνους του καταστήματος και αποκάλυψαν την ιδιότητα τους. Μάλιστα οι ελεγκτές, βρισκόταν από νωρίς στο κέντρο και παρίσταναν τους πελάτες που είχαν κλείσει διαφορετικά τραπέζια ενώ για να μην “καρφωθούν” έριχναν και λουλούδια στους τραγουδιστές. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε 11 μπουκάλια, δεν είχαν κοπεί αποδείξεις κάτι που επισύρει χρηματικό πρόστιμο 250 ευρώ και σφράγισμα του καταστήματος για 48 ώρες.
Οι άλλοι έλεγχοι
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Αττικής.
Ελέγχθηκαν συνολικά 17 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, από τα οποία σε 10 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα διαπιστώθηκαν:
σε καφέ- μπαρ, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
σε καφετέρια, μη έκδοση 4 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
σε εστιατόριο, να απασχολείται εργαζόμενος πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
σε εστιατόριο, να απασχολούνται 15 εργαζόμενοι πέραν του δηλωθέντος ωραρίου,
σε μπαρ, μη έκδοση 22 αποδείξεων, παράβαση για την οποία προβλέπεται η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για 48 ώρες,
σε εστιατόριο, μη έκδοση 6 αποδείξεων και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού,
σε μπαρ, μη έκδοση 3 αποδείξεων,
σε αναψυκτήριο, μη έκδοση 7 αποδείξεων,
σε καφέ- μπαρ, μη έκδοση 5 αποδείξεων και
σε μεζεδοπωλείο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλο το περιεχόμενο του athensvoice.gr, το VOICE RADIO και τα podcasts της ATHENS VOICE σε μία εφαρμογή
Πόσοι τηλεθεατές έμειναν για το show στο ημίχρονο
Οι κοινές ξέγνοιαστες στιγμές και τα χαμόγελα των δύο παικτών μετά το σοκαριστικό ατύχημα
Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τελικά, είδαμε Netflix ή ΑΙ;
Η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ με τα ονόματα των κριτών
Η δημοσιογράφος θα παρουσιάζει και ενημερωτική εκπομπή
Το αφιέρωμα στις άγνωστες πτυχές της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού
«Χαιρετώ σας λοιπόν κι εύχομαι να ανταμώσουμε ξανά σε νέα ταξίδια» - Η ανάρτηση του δημοσιογράφου
Συντετριμμένοι οι συνεργάτες της στη σειρά
7 μήνες μετά την παραίτησή του για το «εκτός γραμμής» πρωτοσέλιδο για τις σχέσεις Φάμελλου - Τσίπρα
Τι θα δούμε στα οκτώ επεισόδια
Η ανακοίνωση για την υγεία του
«Βρεθήκαμε στη Νίκαια, βρεθήκαμε κάτω από το Παναθηναϊκό Στάδιο»
Μύκονος, Σαντορίνη και η ζέστη του καλοκαιριού που συνεχίζει να εκπλήσσει
Σκηνές με τον αγαπημένο ηθοποιό και δηλώσεις από τους συνεργάτες του
Τι αποκαλύπτουν δύο νέες έρευνες της διαΝΕΟσις για τη σχέση των Ελλήνων με τα ΜΜΕ και την παραπληροφόρηση
Ο παρουσιαστής ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΑΝΤ1
Ο παρουσιαστής θα βρίσκεται στο ίδιο κανάλι για τα επόμενα δύο χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.