- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπας Φίλιππος: 71 χρόνια μαζί και παντρεμένοι (εικόνες)
Ήταν 21 ετών όταν φόρεσε νυφικό, αλλά ερωτευμένη από τα χρόνια της εφηβείας της
Στις 20 Νοεμβρίου του 1947 η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β' παντρεύτηκε στο Αβαείο του Ουέστμινστερ τον πρίγκιπα Φίλιππο. Χθες έκλεισαν 71 χρόνια γάμου.
Η Ελισάβετ ήταν 21 ετών όταν ντύθηκε νύφη. Ήταν, όμως, ερωτευμένη με τον Φίλιπ Μαουντμπάτεν και αργότερα Δούκα του Εδομβούργου από τα χρόνια της εφηβείας της.
Δεν είχε περάσει πολύς καιρός από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και η μελλοντική μονάρχης της Αγγλίας αγόρασε το ύφασμα για το νυφικό της με κουπόνια. Το νυφικό είχε σχεδιάσει ο Νόρμαν Χάρτνελ.
Οι νεόνυμφοι πέρασαν τον μήνα του μέλιτος στο Χάμσαϊρ. Ένα χρόνο μετά τον γάμο ήρθε στον κόσμο ο διάδοχος, πρίγκιπας Κάρολος.
Ο Φίλλιπος και η Ελισάβετ απέκτησαν συνολικά τέσσερα παιδιά: πρίγκιπας Κάρολος, πριγκίπισσα Άννα, πρίγκιπας Ανδρέας και ο πρίγκιπας Εδουάρδος.
Η τελετή του γάμου μεταδόθηκε από το BBC και ήταν η πρώτη τηλεοπτική κάλυψη γαμήλιας τελετής της βασιλικής οικογένειας. Την παρακολούθησαν 200 εκατομμύρια άνθρωποι.
Στον γάμο δεν προσκλήθηκαν συγγενείς του Φιλίππου από τη Γερμανία, όπως οι τρεις εν ζωή αδελφές του, καθώς ήταν ακόμη νωπές οι μνήμες από τον πόλεμο. Μετά τον γάμο, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Κλάρενς Χάουζ.
Στις 6 Φεβρουαρίου 1952, όταν βρίσκονταν στην Κένυα, ο πατέρας της Ελισάβετ απεβίωσε και εκείνη έγινε βασίλισσα. Ο Φίλιππος ήταν μάλιστα εκείνος που της μετέδωσε την είδηση του θανάτου του βασιλιά Γεωργίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αγαπημένη σειρά ξανά στις οθόνες 20 χρόνια μετά το πρώτο επεισόδιο
Ποιο μοντέλο είχε τη χειρότερη φωτογραφία
Ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιήθηκε παράνομα κλεμμένο υλικό - Τι απαντά ο 50 Cent
Το παρασκήνιο της υπόθεσης που οδήγησε τον ράπερ στη φυλακή, στο ντοκιμαντέρ «Sean Combs: The Reckoning»
Ο ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Το πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν οι τεχνικοί
Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές για τη δημιουργία σειράς ή ντοκιμαντέρ
«Δεν θα επιτρέψω να με θέσει σε κίνδυνο στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου»
Μαζική διάδοση παραπληροφόρησης από το δίκτυο Pravda - Αυξανόμενη επιρροή σε μηχανές αναζήτησης
Η ηθοποιός που πάνω της στηρίχθηκε ένας ολόκληρος τηλεοπτικός σταθμός μιλάει για το όργιο φημών με πρωταγωνίστρια την ίδια
Όσα είπε η δημοσιογράφος για το περιστατικό ανάμεσα στον Απόστολο Γκλέτσο και τη Σοφία Μουτίδου
Τα ανοιχτά μικρόφωνα τη λάθος στιγμή στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»
Οι εξελίξεις, πέρα από εξαιρετικά απογοητευτικές για την ακεραιότητα της mainstream δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι και πηγή προβληματισμού
Ο παρουσιαστής ξέσπασε εναντίον της ηθοποιού
Οι πέντε πρωταγωνιστές και η «Αμαλία» στα παρασκήνια 20 χρόνια μετά
Το άγνωστο περιστατικό για το οποίο ο τραγουδιστής έχει μετανιώσει
Τι είπε ο ηθοποιός για την επιτυχία της σειράς
«Αν θες να με πας στα δικαστήρια, ο δρόμος ανοιχτός» - Η αντίδραση του παρουσιαστή
Η περίπτωση του BBC, η ακραία πόλωση των ΜΜΕ και η δημοσιογραφική αντικειμενικότητα στα σκουπίδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.