TV & Media

ΕΡΤ: «Ανηλεή πόλεμο» εκ των έσω καταγγέλλει ο διευθύνων σύμβουλος

«Προσπάθησα να μπω στο γραφείο μου αλλά ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά χαμένα» καταγγέλλει ο Βασίλης Κωστόπουλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kostopoulos.jpg
©ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

«Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αν δείτε τις αποφάσεις μας θα αναρωτηθείτε πως άντεξε αυτή η διοίκηση» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, στην κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Πέρασαν αυτές οι αποφάσεις με την διπλή ψήφο του προέδρου και όλα αυτά όταν οι καταγγέλλοντες δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να παρουσιάζονται ως μάρτυρες στα δικαστήρια κατά της ΕΡΤ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος εκράζοντας τον προβληματικό τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ.

Αφορμή κατά τον ίδιο, οι άνθρωποι που τοποθέτησε η κυβέρνηση σε κρίσιμα διοικητικά πόστα. Περιγράφοντας μάλιστα την εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης, ο κ. Κωστόπουλος έκανε λόγο για «εμπόλεμη ζώνη» όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και αλληλοκαταγγέλλονται.

Κοινός παρρονομαστής είναι πως έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση. «Απέναντι στις καταγγελίες του τίποτα που εκπροσωπούνται επάξια από την επερώτηση της Ν.Δ η διοίκηση προσπαθεί να φτιάξει την ΕΡΤ που θέλουν οι πολίτες και το προσωπικό της. Όπως λέει ο λαός, η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. Αλλά το ίδιο ισχύει και για την κακή ημέρα» υποστήριξε.

Πρόσθεσε δε, «Την πρώτη ημέρα που πήγα στην ΕΡΤ προσπάθησα να μπω στο γραφείο μου αλλά ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά χαμένα. Την επόμενη βρήκα στο γραφείο μου τον κ. Τσακνή να συσκέπτεται με μια ομάδα εργαζομένων για τα δικαιώματα των αγώνων Μουντιάλ.

Κατάλαβα ότι σκοπός δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων αλλά κάποιων  αγώνων από ιδιωτικό κανάλι» είπε αφήνοντας σαφείς αιχμές για «υπόγειες διεργασίες» και «μεθόδους παραδιοίκησης».

«Παραιτήθηκε ο κ. Τσακνής και ανέλαβε μια ομάδα ανθρώπων που σκοπό είχε την συνέχιση των απόψεών του και εξέχουσα θέση είχαν αυτοί που συνέβαλαν για να συνταχθεί η σχετική επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι αόριστα όσα αναφέρει ο κ. Κρίμπαλης στην επιστολή του. Ποια είναι αυτά τα κέντρα παραδιοίκησης και πώς λειτουργούν; Εγώ ζήτησα να καταγγελθεί η σύμβασή του γιατί έκανε ανυπολόγιστη ζημιά στην εταιρεία» είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ μίλησε και για τις ενέργειες με σκοπό τη δημιουργία αθλητικού καναλιού, καθώς και για τις ενέργειες ώστε η ΕΡΤ να έχει ιδιόκτητο δίκτυο επίγειων ψηφιακών πομπών και να απεμπλακεί από την Digea για τη μετάδοση του σήματός της.

Τέλος, ο κ. Κωστόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά πογκρόμ διώξεων και είπε ότι με το νέο οργανόγραμμα και το νέο εσωτερικό κανονισμό περιγράφηκαν τα καθήκοντα ενώ όλοι οι γενικοί διευθυντές διατηρήθηκαν στις θέσεις τους, «όχι γιατί είχαν μπάρμπα στην Κορώνη» αλλά έχοντας το απαραίτητο πτυχίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ