TV & Media

Τι είδε ο Ρόντμαν στη Βόρειο Κορέα;

Την κόρη του ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
48647-99933.jpg

Ο Αμερικανός πρώην σταρ της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, Ντένις Ρόντμαν, διαβεβαιώνει ότι ο ηγέτης της Βορείου Κορέας είναι πατέρας μιας μικρής κόρης με το όνομα, Τζου-άε. Οι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι η μικρή Τζου-άε εξασφαλίζει στον Κιμ Γιονγκ Ουν τη διαιώνιση της δυναστείας που έχει κυβερνήσει επί τρεις γενιές το απομονωμένο και ολοκληρωτικό κράτος.

n

Ο Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος μετέβη για δεύτερη φορά στη Βόρειο Κορέα στο πλαίσιο ‘διπλωματικής μπασκετικής περιοδείας’», αποκάλυψε την ύπαρξη της μικρής στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν». Συγκεκριμένα ο Αμερικανός πρώην μπασκεμπολίστας δήλωσε λίγες ώρες σε παραθαλάσσια περιοχή με την οικογένεια του Βορειοκορεάτη ηγέτη, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «καλό πατέρα». «Πήρα τη μικρή Τζου-άε στην αγκαλιά μου και μίλησε με τη σύζυγο του Ουν. Είναι καλός πατέρας. Έχει μια υπέροχη οικογένεια», είπε ο Ρόντμαν.

n

Η σύζυγος του Κιμ, η Ρι Σολ, έδειχνε όντως να είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη σε φωτογραφίες που είχε δημοσιοποιήσει τον περασμένο χρόνο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, παρότι δεν είχε υπάρξει επιβεβαίωση της είδησης. Στη συνέχεια η Ρι Σολ εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα. Ο Ντένις Ρόντμαν επανέλαβε ότι ο λόγος της επίσκεψής του στην Πιονγκγιάνγκ δεν είχε καμία σχέση με την απελευθέρωση του Αμερικανού Κένεθ Μπάε, ο οποίος συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2012 και έκτοτε κρατείται από το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Λ.Χ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ