Showbiz

Κώστας Τουρνάς: Η μουσική δεν κάνει πια επανάσταση – Σήμερα ζούμε τα χρόνια του «εγώ»

Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tournas

Για τη στάση ζωής του, τη σχέση του με τις καταχρήσεις, αλλά και τον ρόλο της μουσικής σήμερα μίλησε ο Κώστας Τουρνάς στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Για τη στάση ζωής του, τη σχέση του με τις καταχρήσεις, αλλά και τον ρόλο της μουσικής σήμερα μίλησε ο Κώστας Τουρνάς στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

«Δεν πίνω. Καπνίζω πολύ, καπνίζω πολλά χρόνια. Με ουσίες δεν είχα καμία σχέση, τα απέφευγα. Γιατί έγινε συνθήκη: έφευγα από τη δουλειά και πήγαινα σπίτι και καθόμουν μέχρι τις οκτώ-εννιά το πρωί να γράφω. Δεν μπορούσες να πας σπίτι να γράψεις και να έχεις ζαλιστεί από ποτό ή από κάτι άλλο. Έπρεπε να είσαι νηφάλιος», είπε αρχικά ο τραγουδοποιός και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω αν κάτω από την επήρεια γράφτηκαν αριστουργήματα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι εγώ ήμουν πάντα ευαίσθητος στα της ζωής και φορτωμένος με έννοιες που ήθελα να τις εκφράσω. Αν δεν εκφραστείς γι’ αυτό που έχεις μέσα σου, θα σκάσεις».

«Τότε κυριαρχούσε η διαφωνία με ό,τι συνέβαινε γύρω μας. Σήμερα ζούμε τα χρόνια του “εγώ”. Ο φόβος φουσκώνει το “εγώ” και σε περιορίζει από το να σκεφτείς το “εμείς”. Όταν δεν σκέφτεσαι το “εμείς”, δεν μπορείς να κάνεις και καλλιτεχνικά κάτι επαναστατικό. Προέχει να υπάρξεις εσύ, η δουλειά σου, τα οικονομικά σου. Και η πληροφορία που φτάνει σε όλους μας είναι κυρίως εκφοβιστική», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY