- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ο όρος που είχε θέσει ο Θανάσης Βέγγος για σκηνές με τις συμπρωταγωνίστριές του
Η αποκάλυψη του Μάκη Δελαπόρτα
Η αποκάλυψη του Μάκη Δελαπόρτα για τον όρο που είχε θέσει ο Θανάσης Βέγγος στα συμβόλαιά του για σκηνές με συμπρωταγωνίστριές του
Ο Μάκης Δελαπόρτας βρέθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και αποκάλυψε τον όρο που είχε θέσει ο Θανάσης Βέγγος στα συμβόλαιά του σχετικά με πιο τρυφερές σκηνές με συμπρωταγωνίστριές του στις ταινίες που πρωταγωνιστούσε.
«Κάποιοι ήταν περιζήτητοι. Όπως στην αρχή ήταν ο Βέγγος, μέχρι να κάνει τον πρωταγωνιστή ήταν περιζήτητος. Ο Θανάσης Βέγγος ήταν αυτό που λένε “ο καλός μας άνθρωπος”. Επίσης, ο Βέγγος – κάτι που ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει ακόμα – ήταν ότι είχε πάει μόνο με μια γυναίκα στη ζωή του: τη γυναίκα του. Δεν την απάτησε ποτέ. Και μια φορά η Φόνσου του έκανε πλάκα, πήγε να τον πιάσει λίγο, πήγε να τον φιλήσει και της λέει “στοπ, μέχρι εκεί”. Γι’ αυτό και στα σενάρια και τα συμβόλαιά του είχε βάλει όρους ότι δεν θα φιληθεί ποτέ με καμία πρωταγωνίστρια. Τον έχετε δει ποτέ να φιλιέται στο στόμα; Ποτέ», αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας.
Μάκης Δελαπόρτας: Ποιοι ήταν οι γόηδες του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου
Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε για τους γόηδες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. «Πρώτος γόης του σινεμά ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Σε εποχές που εμείς δεν τον προλάβαμε. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ξεκίνησε ως ζεν πρεμιέ. Ήταν σε σχέση με τη Χριστίνα Σίλβα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά νομίζω χώρισαν γιατί δεν την παντρεύτηκε, κάτι τέτοιο. Δεν ήθελε να ξαναπαντρευτεί. Παντρεύτηκε μετά από χρόνια την αγαπημένη του που έμεινε μέχρι το τέλος μαζί της. Δεν ξέρω αν ήταν ο Κωνσταντάρας πάντως για γάμους και παιδιά. Ο Κωνσταντάρας ξεκίνησε στη Γαλλία ως μοντέλο, έπαιζε σε κάποια ρολάκια μικρά, αλλά φωτογραφιζόταν ως μοντέλο εποχής και τον έλεγαν “Constant Darras”», είπε ο Μάκης Δελαπόρτας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Αλέκο Αλεξανδράκη.
«Ο δεύτερος, μεγάλος ζεν πρεμιέ, που ήταν ερωτευμένη και μαζί του η Καραγιάννη, ήταν ο Αλέκος ο Αλεξανδράκης. Η Μάρθα πριν κοιμηθεί έκανε την προσευχή της και έλεγε “Θεούλη μου να έχεις καλά τη μαμά, τον μπαμπά και τον Αλέκο Αλεξανδράκη”, όταν ήταν μικρούλα. Παίξανε μαζί μετά, η πρώτη της ταινία ήταν δίπλα στον Αλεξανδράκη, στην “Άγνωστο” με την Κυβέλη. Εκεί παίζει η Μάρθα για πρώτη φορά το ’56 και είναι ο Αλεξανδράκης ο αρραβωνιαστικός της».
«Ο Κούρκουλος αναστάτωσε τον χώρο με το που βγήκε. Αυτό που τον καθόρισε ήταν ότι ήταν το απόλυτο αρσενικό του ελληνικού κινηματογράφου. Βεβαίως ο Αλεξανδράκης ήταν ο γόητας, αλλά ο Κούρκουλος ήταν κάτι άλλο, έφερε έναν καινούργιο αέρα στον ελληνικό κινηματογράφο και έμεινε ως ο απόλυτος ζεν πρεμιέ του σινεμά στα χρόνια του ’60. Επίσης, δεν θέλησε ποτέ να παίξει κωμικό ρόλο, γιατί τον κύριο Σαμιωτάκη στο “Δεσποινίς διευθυντής” λίγοι ξέρουν ότι τον είχε παίξει πρώτα ο Κούρκουλος στο θέατρο. Όταν, λοιπόν, του προτάθηκε να γίνει ο κύριος Σαμιωτάκης και στην ταινία, είπε “όχι, εγώ πλασάρω έναν άλλον τύπο στον κινηματογράφο”», πρόσθεσε ο γνωστός βιογράφος και ηθοποιός.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ξεχωριστή, συγκινητική στιγμή στη συναυλία της στο ΟΑΚΑ
Ποια είναι σήμερα η κατάσταση της υγείας του
Το ζευγάρι γιορτάζει πέντε χρόνια γάμου
«Ήταν τραγικό» - Η ηθοποιός μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε πριν μερικούς μήνες
«Επρεπε να αναλάβω την ευθύνη μου και να μπορέσω να ανταπεξέλθω», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός
«Έχει συνέλθει μετά από 13 μήνες που υπέστη το εγκεφαλικό»
«Είμαστε 18 χρόνια μαζί, είμαι πάρα πολύ ερωτευμένη, τον λατρεύω»
Τι υποστηρίζει μετά τις νομικές ενέργειες εναντίον της
Θα τη βγάλουμε με αδιάβροχο και ομπρέλες ή θα μας λυπηθεί ο θεός της μετεωρολογίας;
«Η μαμά μου μού έλεγε ότι πρέπει να γίνω ηθοποιός, αλλά δεν πρόλαβε να με δει»
Τα υπονοούμενα για τη ζωή του και ο ισχυρισμός για την εισαγωγή του σε νοσοκομείο
Τι ειπώθηκε από τους κριτές στην 20χρονη Σταυρούλα
Η απάντηση στα πρόσφατα σχόλια για τον Γιάννη Πάριο
Η τραγουδίστρια έκανε λόγο για ανθρωποφαγία μετά τον θάνατό του
«Ήμασταν κοντά με τον Γιώργο και έξω από το Voice»
Τι αποκάλυψε ο γνωστός τραγουδιστής
Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση που έχει με την κόρη της και τον γάμο της με τον Λευτέρη Σουλτάτο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.