Πολιτικη & Οικονομια

Σπήλιος Λιβανός για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δε θα μπορούσα να συμμετάσχω στην τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης

Η δήλωση για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπήλιος Λιβανός για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δε θα μπορούσα να συμμετάσχω στην τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης
© EUROKINISSI

Σπήλιος Λιβανός για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δε θα μπορούσα να συμμετάσχω στην τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης

Ο Σπήλιος Λιβανός σε δήλωσή του για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνει πως «η απόδειξη της εντιμότητας και ακεραιότητας μου είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί ζήτημα χρόνου».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες του είχαν στόχο την εμπέδωση κανόνων δικαιοσύνης στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων, επισημαίνοντας ότι η ακεραιότητά του αποτελεί, όπως αναφέρει, αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που θα επιβεβαιωθεί θεσμικά.

Αναλυτικά η σχετική δήλωσή του: «Σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου πορείας, υπηρέτησα τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Απαρέγκλιτα, αψηφώντας πολιτικό κόστος και χωρίς εκπτώσεις. Κινήθηκα και κινούμαι πάντα με πυξίδα το εθνικό συμφέρον και την κοινωνική δικαιοσύνη.

»Στη θητεία μου ως ΥπΑΑΤ υπηρέτησα με ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια, ενεργώντας έμπρακτα και δια τούτο αποδεδειγμένα, για την καταπολέμηση της διαχρονικής ασυδοσίας στην κατανομή των κοινοτικών πόρων, με την εφαρμογή διαδικασιών, κανόνων και ελέγχων, που οδήγησαν, μόνο το 2021 στην εξοικονόμηση περίπου 70 εκατομμυρίων κοινοτικών πόρων και με γνώμονα την εμπέδωση ενός αισθήματος δικαιοσύνης για όλους τους μοχθούντες πραγματικούς δικαιούχους, που είναι και η πλειοψηφία των ελλήνων αγροτών.

»Επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι ούτε συμμετείχα ούτε θα μπορούσα να διανοηθώ να συμμετάσχω στην τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μου. Έχω απόλυτο σεβασμό στις θεσμικές διαδικασίες και στην ορθή κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης.

»Η απόδειξη της εντιμότητας και ακεραιότητας μου είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί ζήτημα χρόνου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: Εντός των τειχών είχαμε ένα μοναδικό παράδειγμα ενότητας και αλληλεγγύης
Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: Εντός των τειχών είχαμε ένα μοναδικό παράδειγμα ενότητας και αλληλεγγύης

«Και εμείς πραγματοποιούμε τη δικιά μας έξοδο από μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών σε εκείνη των μεγάλων διεκδικήσεων και των υψηλών απαιτήσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός

Τασούλας: Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου αντανακλά τη δόξα και τα διδάγματα της επανάστασης 1821
Τασούλας: Η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου αντανακλά τη δόξα και τα διδάγματα της επανάστασης 1821

Τη σημαντικότητα της επετείου της Ηρωϊκής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων πριν από 200 χρόνια, επισήμανε στις δηλώσεις του από τον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY