- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χατζηδάκης προς Ανδρουλάκη για πρόωρες εκλογές: Καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται δεκτά
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε πρόωρες εκλογές και εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης
Χατζηδάκης σε Ανδρουλάκη: Τα αιτήματα για εκλογές καμιά φορά γίνονται δεκτά
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κος Χατζηδάκης λαμβάνοντας τον λόγο προκειμένου να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος νωρίτερα είχε ζητήσει άμεση προσφυγή στις κάλπες, χρησιμοποίησε μια παλαιότερη φράση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου.
«Σας άκουσα να ζητάτε εκλογές», απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης. «Το είπατε λίγο πριν το Πάσχα και μου θυμίσατε την ιστορία με το αρνί που ζητά να έρθει νωρίτερα το Πάσχα. Εδώ είμαστε. Καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά» είπε χαρακτηριστικά για να υποστηρίξει σε άλλο σημείο πως το σχέδιο του κ. Ανδρουλάκη είναι «να κάνετε κυβέρνηση ηττημένων με Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου. Αυτά τα σενάρια κυκλοφορούσαν και στις εκλογές του 2023 και δεν πήγαν πολύ καλά».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «δυσάρεστη υπόθεση» την εξέλιξη της έρευνας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ με την διαβίβαση νέων δικογραφιών πρόσθεσε ωστόσο πρόσθεσε: «Οι δικογραφίες θα πρέπει να μελετηθούν για όλα τα πρόσωπα προσεκτικά και να βγάλουμε όλοι συμπεράσματα. Να σας θυμίσω ότι ειδικά για τις ασυλίες με πρωτοβουλία της ΝΔ στην αναθεώρηση άλλαξε το άρθρο 62 ώστε να είναι υποχρεωτική η άρση ασυλιών σε περίπτωση που βουλευτές ελέγχονται για πράξεις που δεν αφορούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα».
Ο υπουργός σημείωσε ότι η έρευνα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε από τις ελληνικές αρχές και στην πορεία ενεπλάκη η ευρωπαϊκή εισαγγελία ενώ πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ : «Εάν τάχα ίσχυαν όσα είπε ο Ανδρουλάκης για παρακράτος πως το παρακράτος επέτρεψε την έρευνα εναντίον του εαυτού του; Κάτι παραλείπεται σε όλο αυτό το εγχείρημα. Ήδη ένας δικός σας κουμπάρος κ. Ανδρουλάκη έχει προφυλακιστεί για το θέμα».
Απαντώντας ο κ. Ανδρουλάκης είπε μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν θα συγκυβερνήσει με την ΝΔ «αλλά θα γκρεμίσουμε το παρακράτος Μητσοτάκη. Αυτή είναι η διαφορά μας. Ουδέποτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του θα είχαν δεχθεί αυτά που δέχεστε εσείς: διαφθορά, ατιμωρησία και παρακρατικές πρακτικές. Γι αυτό και εμείς θα είμαστε η δημοκρατική παράταξη και εσείς οι ηττημένοι των εκλογών».
Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης είχε ζητήσει εκλογές στο τέλος της ομιλίας του. «Εκλογές να τελειώνουμε. Να φυσήξει άνεμος αλλαγής, σεβασμός δικαιωμάτων», υπογράμμισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.