- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ψάχνει Εισαγγελέα
Μια περίπτωση όπου δεν λέμε «Πού είναι ένας εισαγγελέας;»
Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις πρόσφατες δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Δεν βρίσκω τίποτα στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Μαρίας Καρυστιανού που να μου φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ακόμα και ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι μια αρχηγός κόμματος και μια επίδοξη αρχηγός κόμματος δεν μπορεί παρά να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια δίκη στην οποία συμμετέχουν. Ταυτοχρόνως οτιδήποτε έχουμε δει από τη δημόσια δράση της αρχηγού του Μπιμπίλα κάνει τις καταγγελίες για τραμπουκισμούς, καταλήψεις και βιντεοσκοπήσεις που «κρύβουν φασιστική νοοτροπία» απολύτως πιστευτές. Και χωρίς όνομα στην καταγγελία το μυαλό θα πήγαινε κατευθείαν στην Ζωή την Κωνσταντοπούλου και εφόσον η Καρυστιανού την επέλεξε ως συνεργάτη δεν πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα με συμπεριφορές που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνιστούν «σοβαρά αυτόφωρα αδικήματα και πλημμελήματα».
Κανονικά η συγκεκριμένη ανακοίνωση θα συνοδευόταν από ένα «επιτέλους κάποιος τα είπε», μόνο που η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν είναι «κάποιος». Είναι η ένωση των ανθρώπων που η δουλειά τους είναι να απονέμουν δικαιοσύνη και να τιμωρούν όσους τελούν αδικήματα και πλημμελήματα πολύ περισσότερο όταν αυτά είναι σοβαρά. Έτσι η ανακοίνωση της ένωσης είναι σαν ανακοίνωση μιας ένωσης διαιτητών στην οποία καταγγέλλεται η απειθαρχία των ποδοσφαιριστών. Οι διαιτητές όχι μόνο έχουν τα μέσα να επιβάλλουν την πειθαρχία στο γήπεδο αλλά είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να το κάνουν. Και το να επιλέγουν να βγάζουν ανακοινώσεις αντί για κάρτες θα ήταν κάπως περίεργο. Όσο περίεργο είναι το ότι οι δικαστές προτιμούν να βγάζουν ανακοινώσεις αντί να κάνουν τα προβλεπόμενα από τον νόμο σε όσους κάνουν σοβαρά αδικήματα.
Αν η κόρη του Νίκου του Κωνσταντόπουλου παρανομεί σε βάρος των δικαστών, οι ίδιοι οι δικαστές είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να την εμποδίσουν. Αν τους τραμπουκίζει, αν δείχνει ασέβεια στο δικαστήριο, αν απειλεί, αν καταλαμβάνει, αν βιντεοσκοπεί, οι δικαστές είναι αυτοί που πρέπει να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν και να τιμωρήσουν την παράνομη δράση της. Εκείνοι βρίσκονται στην έδρα, εκείνοι έχουν την εξουσία. Ας κάνουν αυτό που πρέπει να γίνει.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα ήταν μία χαρά αν αυτοί που την συνέταξαν δεν ήταν Δικαστές και Εισαγγελείς. Σε αυτή την περίπτωση θα λέγαμε «πού είναι ένας εισαγγελέας;» και «τι κάνει η δικαιοσύνη;». Στη συγκεκριμένη περίπτωση ξέρουμε που είναι ο εισαγγελέας και τι κάνει: βγάζει ανακοινώσεις αντί να κάνει τη δουλειά του και να μαζέψει αυτούς που καταγγέλλει ως παρανομούντες. Και μπράβο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι βασικές προτεραιότητες του κλάδου
Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Δέκα πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ αμφισβητούν ανοιχτά την ηγεσία και αφήνουν αιχμές για νέο φορέα
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε την κρίση του ευρώ με τις σημερινές προκλήσεις ανταγωνιστικότητας και ασφάλειας
Επίσκεψη σε δύο ΚΑΠΗ του Πειραιά πραγματοποίησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Στην τελετή απονομής του «Βραβείου Καρλομάγνου» στο Άαχεν βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Καλύτεροι όροι εργασίας για σχεδόν μισό εκατ. ανθρώπους», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας
Μεταξύ των αντικειμένων ξεχωρίζει η σπάνια ψηφιδωτή εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας, του 12ου αι.
Το Deon Policy Institute πρότεινε το φορολογικό κίνητρο επαναπατρισμού να επεκταθεί και στον δημόσιο τομέα
Τι απάντησε ο υπουργός Υγείας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που προανήγγειλε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν», ανέφερε ο υπουργός Υγείας
Το χειρότερο είναι ότι αυτή η γραμμή του ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν μπορεί να αλλάξει
Διαψεύδει η ουκρανική κατασκευάστρια εταιρεία ότι πρόκειται για Magura
Τι περιλαμβάνει και γιατί δόθηκε
«Ουδέποτε πήρε ο κ. Ανδρουλάκης ένα ευρώ από το δημόσιο για ανακαίνιση» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα
Έρχονται ραβασάκια σε χιλιάδες πολίτες
«Συμφωνώ με ονομαστικοποίηση όσων δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, να βάζεις το όνομά σου και τη φάτσα σου» δήλωσε ο υπ. Δικαιοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.