Πολιτικη & Οικονομια

Λατρεύουν να μας μισούν

Αυτό ακριβώς κάνουν κάποιοι μητροπολίτες και σκέτοι παπάδες

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 222
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94378-211771.jpg

Ανάμεσα στα πλατσουρίσματα και τα αντηλιακά, το πρήξιμο από τα κιλά καρπούζι και τα ξενύχτια σε ηλιοκαμένα νησιά, συνέβη κάτι ούλτρα σημαντικό, που πέρασε δυστυχώς στο ντούκου. Στις 4 Ιουλίου καταδικάστηκαν από το ΙΑ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τα στελέχη της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Θεόδωρος Γεωργίου και Θεόδωρος Χατζηγώγος για ρατσιστική μείωση των Ρομά, δηλαδή των Τσιγγάνων.

Χάρη στην καίρια παρέμβαση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), οι τρεις κύριοι καταδικάστηκαν επειδή χρησιμοποιούσαν «προσβλητικές φράσεις για τους απανταχού της Ελλάδας Ρομά» σε δημοσίευμα που αποσκοπούσε «να μειώσει την κοινωνική τους παρουσία και κοινωνική υπόσταση, λόγω και της εθνοτικής τους καταγωγής, ως Ρομά». Το δικαστήριο τους καταδίκασε για ρητορική μίσους, δηλαδή για απόψεις που στοχεύουν να σπείρουν μίσος εναντίον μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνουν κάποιοι μητροπολίτες και σκέτοι παπάδες εναντίον των ομοφυλόφιλων. Κάποιοι παπάδες εξακολουθούν να μας βρίζουν με γλώσσα που θα έκανε ακόμα και λιμενεργάτες να κοκκινίσουν. Ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έβαλε χέρι στους μητροπολίτες που στάζουν μίσος για τους γκέι. Στην ομιλία του στις 24 Ιουνίου φωτογράφισε τους μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμο, Καλαβρύτων Αμβρόσιο και Πειραιώς Σεραφείμ ως «παντογνώστες» και «κύμβαλα αλαλάζοντα», επειδή «αυτοπροβάλλονται ως περισσότερο εθνικά ή ηθικά ευαίσθητοι από όλους τους άλλους». Χωρίς να μασήσει τα λόγια του, ο μακαριότατος στηλίτευσε τις δηλώσεις τους «που συχνά διέπονται από προβληματικές θεολογικές απόψεις ή υιοθετούν εκφράσεις και διατυπώσεις οι οποίες εγείρουν νομικά προβλήματα ή διχάζουν το λαό του Θεού».

Καμιά μεταμέλεια δεν έδειξαν οι καταδικασθέντες, αφού την επομένη έγραψαν ότι «η όποια ποινική καταδίκη δεν σημαίνει απολύτως τίποτα». Την ίδια σταθερότητα στο μίσος για τους γκέι έδειξε και ο κ. Άνθιμος, αφού αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ιεραρχίας δεν κρατήθηκε να μη δηλώσει: «Δεν πρόκειται να αλλάξω σε τίποτα. Είμαι αυτό που είμαι εδώ και 35 χρόνια». Και γιατί ν’ αλλάξει; Το μίσος ξέρει καλά τόσα χρόνια, αυτό εμπιστεύεται.

Σταζοχολίτες ονομάζω τέτοιους ιερωμένους στην Απουστηρωμένη έκδοση του Πλαθολόγιου που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. «Σταζοχολίτης» είναι το άτομο που διάλεξε να κάνει καριέρα ως κληρικός, επειδή οι θέσεις εργασίας στα Ες-Ες είναι περιορισμένες. Η σχέση ενός σταζοχολίτη με τις χριστιανικές διδαχές είναι όση ενός χρυσόψαρου με το βελονάκι. Η δε απάνθρωπη στάση του οφείλεται σε ιατρικούς λόγους: οι σταζοχολίτες διαθέτουν έναν ειδικό αδένα μίσους, ο οποίος πρέπει οπωσδήποτε να στάζει χολή για τους γκέι προ και μετά φαγητού, ειδάλλως ο αδένας μίσους πρήζεται και οι σταζοχολίτες παθαίνουν καούρες και χριστιανική αγάπη. Διαβάστε το πλήρες κείμενο για την καταδίκη στο ανανεωμένο www.10percent.gr

Με χαρά ότι κάτι γίνεται σωστά επιτέλους στην Ελλάδα, τραβήξτε τώρα στα σούπερ πάρτι που οργανώνει το Ελ Θιέλο (η ταράτσα του Καζάρμα):

Σήμερα 24 Ιουλίου, κάνει cocktail party και όλα τα κοκτέιλ στοιχίζουν μόνο 5 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ