- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σδούκου: Διάλογος με αγρότες, όχι με ύβρεις – Αιχμές για ΠΑΣΟΚ και «κόμμα Καρυστιανού»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Όρια στον διάλογο με αγρότες, κριτική στην αντιπολίτευση και σαφή μηνύματα για οικονομία και εξωτερική πολιτική
Στις προϋποθέσεις ουσιαστικού διαλόγου με τον αγροτικό κόσμο, στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με ρεαλισμό, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στον Real FM 97.8.
Η κ. Σδούκου ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος με τους αγρότες είναι αναγκαίος, ωστόσο υπάρχουν σαφή θεσμικά όρια, τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή σε ύβρεις ή παραβατικές συμπεριφορές.
Σδούκου: Όρια στον διάλογο και στήριξη των αγροτών
Αναφερόμενη στην επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε ότι «ο διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται με υβριστές». Ειδική μνεία έκανε στις δηλώσεις του κ. Ανεστίδη, τις οποίες χαρακτήρισε «αισχρό υβρεολόγιο, απολύτως απαράδεκτο», σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό κάποιος που τον βρίζει με τέτοιους όρους.
Παράλληλα, εξέφρασε προβληματισμό για την απουσία δημόσιας καταδίκης τέτοιων συμπεριφορών από μπλόκα ή πολιτικά κόμματα, ενώ επανέλαβε ότι βασικός όρος του πρωθυπουργού είναι να μη συμμετέχουν σε συναντήσεις άτομα που ελέγχονται για παρανομίες ή παρατυπίες.
Σε ό,τι αφορά τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, η κ. Σδούκου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαχρονικά στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ελάφρυνση των αγροτών. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για νέες παροχές, καθώς υπάρχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη. Όπως ανέφερε, τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί –όπως η μείωση στο αγροτικό ρεύμα, η αναδιανομή πόρων της βασικής ενίσχυσης, οι αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ και το αφορολόγητο στην αντλία– θα υλοποιηθούν κανονικά.
ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, η κ. Σδούκου άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι επιλέγει μια αποσπασματική προσέγγιση στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, «επειδή φοβάται όσα μπορεί να αποκαλυφθούν». Παράλληλα, αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις και στην ίδρυση κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού, χαρακτήρισε το εγχείρημα «απολύτως προσωποπαγές» και προϊόν της τοξικότητας και του αντισυστημισμού που, όπως είπε, καλλιέργησε η αντιπολίτευση.
Τόνισε ότι απαιτείται ειλικρίνεια και αυτοκριτική από όλους, αναγνωρίζοντας πως ακόμη και η κυβέρνηση δεν αντέδρασε έγκαιρα απέναντι στη διάδοση συνωμοσιών και τοξικού λόγου, επιρρίπτοντας ωστόσο τη μεγαλύτερη ευθύνη σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές επαφές, σημείωσε ότι αναζητείται ημερομηνία εντός Φεβρουαρίου για τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας είναι θετικοί. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η ελληνική θέση παραμένει σταθερή: μοναδική διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.