- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σδούκου: Διάλογος με αγρότες, όχι με ύβρεις – Αιχμές για ΠΑΣΟΚ και «κόμμα Καρυστιανού»
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Όρια στον διάλογο με αγρότες, κριτική στην αντιπολίτευση και σαφή μηνύματα για οικονομία και εξωτερική πολιτική
Στις προϋποθέσεις ουσιαστικού διαλόγου με τον αγροτικό κόσμο, στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με ρεαλισμό, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στον Real FM 97.8.
Η κ. Σδούκου ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος με τους αγρότες είναι αναγκαίος, ωστόσο υπάρχουν σαφή θεσμικά όρια, τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή σε ύβρεις ή παραβατικές συμπεριφορές.
Σδούκου: Όρια στον διάλογο και στήριξη των αγροτών
Αναφερόμενη στην επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογράμμισε ότι «ο διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται με υβριστές». Ειδική μνεία έκανε στις δηλώσεις του κ. Ανεστίδη, τις οποίες χαρακτήρισε «αισχρό υβρεολόγιο, απολύτως απαράδεκτο», σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό κάποιος που τον βρίζει με τέτοιους όρους.
Παράλληλα, εξέφρασε προβληματισμό για την απουσία δημόσιας καταδίκης τέτοιων συμπεριφορών από μπλόκα ή πολιτικά κόμματα, ενώ επανέλαβε ότι βασικός όρος του πρωθυπουργού είναι να μη συμμετέχουν σε συναντήσεις άτομα που ελέγχονται για παρανομίες ή παρατυπίες.
Σε ό,τι αφορά τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, η κ. Σδούκου τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει διαχρονικά στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής και την ελάφρυνση των αγροτών. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για νέες παροχές, καθώς υπάρχουν και άλλες κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη. Όπως ανέφερε, τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί –όπως η μείωση στο αγροτικό ρεύμα, η αναδιανομή πόρων της βασικής ενίσχυσης, οι αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ και το αφορολόγητο στην αντλία– θα υλοποιηθούν κανονικά.
ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, η κ. Σδούκου άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι επιλέγει μια αποσπασματική προσέγγιση στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, «επειδή φοβάται όσα μπορεί να αποκαλυφθούν». Παράλληλα, αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις και στην ίδρυση κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού, χαρακτήρισε το εγχείρημα «απολύτως προσωποπαγές» και προϊόν της τοξικότητας και του αντισυστημισμού που, όπως είπε, καλλιέργησε η αντιπολίτευση.
Τόνισε ότι απαιτείται ειλικρίνεια και αυτοκριτική από όλους, αναγνωρίζοντας πως ακόμη και η κυβέρνηση δεν αντέδρασε έγκαιρα απέναντι στη διάδοση συνωμοσιών και τοξικού λόγου, επιρρίπτοντας ωστόσο τη μεγαλύτερη ευθύνη σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές επαφές, σημείωσε ότι αναζητείται ημερομηνία εντός Φεβρουαρίου για τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας είναι θετικοί. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η ελληνική θέση παραμένει σταθερή: μοναδική διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε πάνω στο θέμα των φοροαπάλλαγών
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στα περί πρόωρων εκλογών
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
«Σήμερα, η Ελλάδα καταγράφει τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Υγείας
«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα», είπε απαντώντας στα σενάρια ένταξής του στην ΕΛΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.