- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λίγα πράγματα με συγκίνησαν τούτες τις άγιες μέρες... οι μέρες οι τούτες μαζί με τις μέρες τις εκείνες των Χριστουγέννων είναι άγιες γεγονός που με οδηγεί στο συμπέρασμα πως σχεδόν όλες οι υπόλοιπες πρέπει να είναι διαβολικές, πράγμα που σημαίνει πως το ματς Χριστούλη-Βελζεβούλη είναι κάπου στο 14-351 και θα μας στείλει όλους στον κουβά... τέλος πάντων... έλεγα πως λίγα πράγματα με συγκίνησαν τούτες τις άγιες μέρες όσο το δράμα της Βίκυς της Σταμάτη. Όχι της συζύγου του πολιτικού αγωνιστή και κρατούμενου Άκη αλλά της Μάνας της Σταμάτη. Γιατί, όπως έχω καταλάβει παρακολουθώντας για λόγους βιοπορισμού πολλές ενημερωτικές εκπομπές, Βίκυ Σταμάτη σύζυγος και Βίκυ Σταμάτη Μάνα είναι δυο διαφορετικά πρόσωπα με το δεύτερο πρόσωπο να είναι ιερό με τον ίδιο τρόπο που είναι ιερές όλες οι Μανάδες του κόσμου, όπως ας πούμε η Μάργκαρετ η Θάτσερ, η Μαργαρίτα η Παπανδρέου, η μάνα του Αδόλφου του Χίτλερ, η μάνα του Ιωσήφ του Στάλιν, οι Ελληνίδες Μανούλες στο Face το Book και οι μάνες των λειτουργών της ελληνικής διαιτησίας που τόσο πολύ αγαπούν όλοι οι φίλαθλοι.
Ακόμα πιο πολύ και από τη Βίκυ Σταμάτη Μάνα με συγκίνησαν όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μου που κατάλαβαν πως η Σταμάτη Μάνα δεν είναι μια τυχάρπαστη μάνα του κοινού ποινικού δικαίου που δεν έχει ούτε ένα φίλο σε μια εφημερίδα να κάνει ένα φωτορεπορτάζ με το δράμα και το αρκουδάκι της, αλλά η κρατούμενη Μάνα του παιδιού ενός Άκη Τσοχατζόπουλου και έσπευσαν να την υπερασπιστούν αποδεικνύοντας κάτι πραγματικά σπουδαίο και ελπιδοφόρο: Πως ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο οι Έλληνες μπορεί να δοκιμάζονται αλλά η δοκιμασία αυτή δεν τους έχει κάνει να χάσουν την Ανθρωπιά τους και μπράβο τους.

Κωμικοτραγωδία
Όμως η Βίκυ η Σταμάτη είναι κάτι ακόμα πιο μεγάλο και από Μάνα του παιδιού του Άκη του Τσοχατζόπουλου. Κάτι ακόμα πιο σημαντικό που εξηγεί κάπως καλύτερα την αγωνία με την οποία μαχόμενοι δημοσιογράφοι και αγωνιστές πολιτικοί του τόπου μας ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας για την κράτησή της. Η Βίκυ η Σταμάτη είναι μια πραγματική αντισυστημική αγωνίστρια. Μια πραγματική αντιεξουσιάστρια. Σίγουρα πολύ πιο πραγματική από τους βαθιά εξουσιαστές (με την έννοια πως είναι οι μόνοι σ’ αυτή τη χώρα μαζί με τους μεγαλοπολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες που κάνουν ό,τι γουστάρουν) μπαχαλάκηδες.
Ενδεχομένως να νομίζετε πως ειρωνεύομαι, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή η πλύση εγκεφάλου την οποία δέχεστε καθημερινά από τα συστημικά μέσα της μαζικής της ενημέρωσης έχει αλλοιώσει την κρίση σας. Διαφορετικά θα βλέπατε πως κανείς δεν έχει ξεφτιλίσει τη λέξη αλλά και την έννοια «εξουσία» τόσο πολύ όσο η Βίκυ η Σταμάτη και ο σύζυγός της. Ελάχιστοι έχουν εκθέσει το σύστημα όσο αυτοί οι δύο και ελάχιστοι συνεχίζουν να το κάνουν με την ίδια αποτελεσματικότητα όσο αυτό το ασυμβίβαστο ζεύγος των αντισυστημικών επαναστατών.

Στα δύσκολα αλλά ωραία χρόνια του αγώνα
Επειδή μάλλον ακόμα κάποιοι επίμονοι και κακόπιστοι μπορεί να εξακολουθούν να νομίζουν πως κάνω πλάκα θα κάνω μια ερώτηση στην οποία δεν χρειάζεται να απαντήσω γιατί η απάντηση είναι γνωστή σε όλους. Ποιανού η δράση αφύπνισε και ριζοσπαστικοποίησε πολιτικά και κοινωνικά περισσότερους ανθρώπους; Η δράση του Ιερού Ζεύγους Ακη και Μάνας του παιδιού του ή η δράση του Κουφοντίνα και της παρέας του; Επειδή η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι δεδομένη, η τύχη της Μάνας Σταμάτη φοβάμαι πως δεν θα είναι καλή. Και γι’ αυτό όλοι οι ευαίσθητοι άνθρωποι της χώρας, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, πρέπει να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα τους για τη λύτρωσή της. Ας είναι η ανάσταση του Κυρίου και η ανάσταση όχι της κάθε μάνας, που δεν ξέρουμε καν από πού κρατάει η σκούφια του άντρα της, αλλά η ανάσταση της πραγματικής Μάνας: της Μάνας Σταμάτη και μπράβο της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή την τοποθέτηση του για την κατεύθυνση του κόμματος
Tρικυμία στο κόμμα των Δημοκρατών
Η δημοκρατική παράταξη δεν είναι ΑΝΤΙ-παράταξη
«Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει με νέα διχαστικά διλήμματα» - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας και η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού με τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου από το 2019 έως σήμερα
Γιατί οι τράπεζες ξαναμιλούν στη γλώσσα των νέων
Το κρίσιμο ερώτημα για τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι αν επιστρέφει με νέο κόμμα
Οι μεγάλες ιστορικές καμπές σπάνια γίνονται αντιληπτές τη στιγμή που συμβαίνουν
Η ομιλία του στην 1η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του νέου του κόμματος
«Και δίπλα μου ήρθαν πολλοί καλοθελητές» - Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού
«Γιατί επτά χρόνια τώρα είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τις οικονομικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τις ανέφικτες και λαϊκιστικές
Με μια φράση από το Toy Story σχολίασε ο πρωθυπουργός τη συνάντησή του με τον Αδριανό Γολέμη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα ξίφη στους νέους και στις νέες Αξιωματικούς τάξεως 2026
Γ. Κώτσηρας: «Η οδική ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα»
«7 χρόνια μετά είναι ευκαιρία να ξανασυστηθούμε, η Ελλάδα αλλάζει και προχωράει μπροστά» - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα ναυπηγεία της ONEX
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι Δημήτρης Μελάς και Αθανασία Ρέππα κατά την απολογία τους
Κεραμέως: «Το μισθολογικό χάσμα έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.