- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στην Αθήνα σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Η ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στην Αθήνα σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι - Η ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Κ. Μητσοτάκη
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργού Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο θα συζητήσουν για τα ενεργειακά.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συναντήσει κατά σειρά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα, ακολούθως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου και οι συναντήσεις του θα ολοκληρωθούν με τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη. Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν ανακοινωθεί οι ώρες των συναντήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενέργεια παραμένει το κεντρικό θέμα των συζητήσεων σε αυτές τις συναντήσεις. Ο κάθετος διάδρομος, δηλαδή η μεταφορά φυσικού αερίου από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς την Ουκρανία μέσω χωρών όπως η Ρουμανία και η Μολδαβία, αποτελεί ένα έργο στρατηγικής σημασίας. Την προηγούμενη εβδομάδα εξάλλου, σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις με τις συμφωνίες που υπεγράφησαν στο Ζάππειο και με τη μεταφορά αμερικανικού LNG μέσω του συγκεκριμένου αγωγού. Παράλληλα, ο κ. Ζελένσκι δεν παραλείπει σε κάθε συνάντηση να θέτει το ζήτημα της ενίσχυσης της ουκρανικής άμυνας, ωστόσο, όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές η κυβέρνηση, δεν είναι εφικτό η Ελλάδα να προσφέρει αμυντικά συστήματα που είναι απαραίτητα για την ίδια της την άμυνα.
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν λόγω της επίσκεψης Ζελένσκι στην Αθήνα
Η εφαρμογή του μέτρου ξεκίνησε από τις 6:00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 22:00 το βράδυ σήμερα.
Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία ανέφερε χθες: «Με αποφάσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αθηνών και Βορειοανατολικής Αττικής, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις την Κυριακή 16-11-2025 από ώρα 06:00 έως 22:00, ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Ουκρανίας, στις εξής περιοχές που οριοθετούνται από τα παρακάτω σημεία»:
Δήμος Αθηναίων
Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Αμαλίας – Ξενοφώντος – Φιλελλήνων – Πλατεία Συντάγματος – Σταδίου – Αμερικής – Λυκαβηττού – Ηλ. Ρογκάκου – Κλεομένους – Πλουτάρχου – Ριζάρη – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.
Δήμοι Φιλοθέης–Ψυχικού και Χαλανδρίου
Λ. Κηφισίας – Βεκιαρέλη – Γρίβα Διγενή – 25ης Μαρτίου – Μπιζανίου – Κορυτσάς – Μπενάκη – Κοκκώνη – Λ. Κηφισίας – Αγαμέμνονος – Αγ. Βαρβάρας – Σερρών – Λ. Κηφισίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απαγόρευση κρίνεται αναγκαία, καθώς η πραγματοποίηση συναθροίσεων ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, όπως διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της ιδιοκτησίας, ενώ παράλληλα απειλείται σημαντική διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στις ανωτέρω περιοχές.
Αύριο, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, ο Ζελένσκι θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.