- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Ο ίδιος και οι συνεργοί του φοβούνται τη συμβολή του βιβλίου μου
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε σήμερα ότι δεν θα διαβάσει την «Ιθάκη» του πρώην πρωθυπουργού
Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την απάντησή του σε όσα είπε σήμερα για το βιβλίο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από ανάρτησή του στο Facebook έδωσε την απάντησή του σε όσα είπε σήμερα (14.11) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το βιβλίο του, «Ιθάκη».
Κατά την παρουσία του στο συνέδριο που διοργανώνουν το Travel.gr και το Πρώτο Θέμα με τίτλο «Greece Talks 2025 - The Intelligence Age: Travel, Culture & Connection», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τον Αντώνη Σρόιτερ αν θα διαβάσει το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα.
«Έχω πάρα πολλά βιβλία πάνω στο γραφείο μου, που περιμένουν να τα φυλλομετρήσω, δε νομίζω πως το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα είναι από αυτά που θα διαβάσω, σίγουρα θα πληροφορηθώ για το περιεχόμενο του, ξέρετε έχω σκληρή πολιτική άποψη για όλα όσα περιγράφονται στο βιβλίο. Θα αφήσω σε άλλους το έργο της αποδόμησης του συγκεκριμένου βιβλίου. Έχω πάντα μια επιφύλαξη με πολιτικούς, που αγχώνονται να διαχειριστούν την υστεροφημία τους, ιδίως όταν μιλούν σε τρίτο πρόσωπο τότε αρχίζω να προβληματίζομαι. Το πώς διαχειρίζεσαι μία κρίση εκείνη τη στιγμή νομίζω πως είναι ένα ενδιαφέρον βίωμα. Η ζωή μετά την πολιτική μπορεί να έχει πολλά ενδιαφέροντα κεφάλαια. Την ιστορία σου τη γράφεις, όσο είσαι στην πολιτική, εάν σε πιάνει άγχος να ξαναγράφεις την ιστορία σου μάλλον κάτι δεν έκανες καλά», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε αυτή τη δήλωση απάντησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός. «Καταλαβαίνω ότι προτιμά από τη μελέτη της τραγωδίας του χτες, στην οποία η παράταξή του έριξε τη χώρα, και τη συζήτηση για τη φαυλότητα και τα αδιέξοδα της διακυβέρνησής του σήμερα, να αφιερώνει το χρόνο του στις δικογραφίες της κυρίας Κοβέσι, τους διαλόγους του “Φραπέ”, τις απομαγνητοφωνήσεις των υποκλοπών, τις εξελίξεις για το έγκλημα των Τεμπών και τη στήριξη της κλεπτοκρατίας».
Ολόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα
Ο κύριος Μητσοτάκης χαρακτήρισε σήμερα το αδημοσίευτο βιβλίο μου με τον τίτλο Ιθάκη «ενδιαφέρον μυθιστόρημα» και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να το διαβάσει, αλλά αφήνει την αποδόμησή του σε άλλους.
Καταλαβαίνω ότι προτιμά από τη μελέτη της τραγωδίας του χτες, στην οποία η παράταξή του έριξε τη χώρα, και τη συζήτηση για τη φαυλότητα και τα αδιέξοδα της διακυβέρνησής του σήμερα, να αφιερώνει το χρόνο του στις δικογραφίες της κυρίας Κοβέσι, τους διαλόγους του “Φραπέ”, τις απομαγνητοφωνήσεις των υποκλοπών, τις εξελίξεις για το έγκλημα των Τεμπών και την στήριξη της κλεπτοκρατίας.
Και να επιλέγει, όπως έχει κάνει σε όλη τη διαδρομή του, τη συγκάλυψη και την αποδόμηση της αλήθειας, από την αναμέτρηση μαζί της.
Η πατρίδα μας όμως δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον εντιμότητας και δικαιοσύνης, απαλλαγμένο από τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες του κυρίου Μητσοτάκη.
Κι ακριβώς αυτό, τη συμβολή της Ιθάκης σε ένα τέτοιο μέλλον, φοβάται ο ίδιος και οι συνεργοί του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«H Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις με τους γείτονες – Είμαστε πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο πρωθυπουργός
Οι 6 κατηγορίες συνταξιούχων που βγαίνουν κερδισμένοι
Άρχισαν οι πρώτοι καβγάδες μεταξύ ενοίκων και ιδιοκτητών
Πώς σχολιάζει τις προτάσεις Τσίπρα και το κόμμα Σαμαρά
Ποιοι δικαιούνται έως και τέσσερα ενοίκια
Τι περιλαμβάνει το πακέτο των παρεμβάσεων για τη θέρμανση
Απέρριψε το ενδεχόμενο διχοτόμησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε τον ρόλο της τεχνολογικού κολοσσού
«Δεν παραχαράσσεται και δεν διαγράφεται με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην εκδήλωση «Ocean Eye»
Το ζήτημα συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων
Τι αποφάσισε η Βουλή για Λαζαρίδη και Αυγενάκη
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στον άξονα Πτολεμαΐδας - Ξινό Νερό το οποίο χαρακτήρισε «σημαντικό έργο για την περιοχή»
Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τη νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Πνινάτ Γιανάι
H ενημέρωση των κληρονόμων θα είναι άμεση
Νέα ανατροπή για τους δικαιούχους
Ο κινέζος πολιτικός επιστήμονας μιλά στην ATHENS VOICE
Πότε μπαίνουν τα χρήματα
«Για κάλπικες υποσχέσεις και λεφτόδεντρα», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Το πολιτικό σκηνικό μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι προκλήσεις της αντιπολίτευσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.