- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόσο βαρύ χέρι έχει η Ραλλία;
Είναι κατακριτέα η συμπεριφορά εναντίων των αντρών;
Πόσο βαρύ χέρι έχει η Ραλλία; Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολιάζει το επεισόδιο στη Βουλή μεταξύ Χρηστίδου-Μπάρκα
Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν διάβασα ότι η συντρόφισσα Ραλλία Χρηστίδου (πια βουλευτής Κασσελάκη) κατεβαίνοντας από το βήμα της Βουλής πλησίασε τον σύντροφο Μπάρκα (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ) και του είπε «αν ξαναγελάσεις την ώρα που μιλάω θα σου σπάσω τα μούτρα» ήταν να γελάσω. Και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο κάνατε και οι περισσότεροι από εσάς. Σε κάθε περίπτωση, μάλλον δεν εξοργιστήκατε κι αν το κάνατε είστε μια τόση δα μειονότητα.
Κάποιος μπορεί να πει ότι είναι λίγο περίεργο το ότι σε μια εποχή που υποτίθεται είμαστε φοβερά ευαισθητοποιημένοι με την άσκηση βίας, μια τέτοια απειλή να αντιμετωπίζεται με γέλια ή με αδιαφορία. Ότι είναι περίεργο που μια απειλή ξυλοδαρμού συγκίνησε τόσο λίγο ώστε ακόμα και ο όχλος των μέσων κοινωνικής εκτόνωσης, που έχει πάντα τον πυρσό του αναμμένο για να κάψει τις μάγισσες, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.
Κάποιος πιο τολμηρός μπορεί να μας ζητήσει να φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι. Αν δηλαδή ήταν ο σύντροφος Μπάρκας που απειλούσε με ξυλοδαρμό τη συντρόφισσα Ραλλία. Προφανώς ως αριστερός ο σύντροφος Μπάρκας δεν θα απειλούταν με σωματική βία, ούτε θα ξεκινούσε κάποια εκστρατεία προκειμένου να παραιτηθεί αλλά είναι βέβαιο ότι μια κάποια αναστάτωση θα υπήρχε. Αν δε, στην υπόθεση μας αυτός που απειλούσε δεν ήταν σύντροφος αλλά βουλευτής πιο δεξιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, η απαίτηση για αποκεφαλισμό θα ήταν κυρίαρχη στα πύρινα ποστ των στρατευμένων τρολ και των επώνυμων αξιωματικών τους.
Όμως την απειλή την έκανε γυναίκα εναντίον άντρα οπότε τίποτα από όλα αυτά δεν θα δούμε. Και πολύ σωστά. Γιατί όπως όλοι έχουμε μάθει από τα κινήματα για την ισότητα, τη συμπεριληπτικότητα και άλλες ωραίες λέξεις, οι άντρες είναι γουρούνια (εξαιρούνται όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες). Και αφού είναι γουρούνια, καμιά συμπεριφορά εναντίον τους δεν πρέπει να είναι κατακριτέα. Οι άντρες είναι φορείς της τοξικής αρρενωπότητας κι αν πρέπει να απειληθούν ή να ξυλοκοπηθούν για να μάθουν να είναι προσεκτικοί όταν μιλάει μια γυναίκα, θα απειληθούν και θα ξυλοκοπηθούν.
Γι' αυτό ακριβώς το κόμμα του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία, πολύ σωστά, στηρίζει τη συντρόφισσα Ραλλία και χαρακτηρίζει τη στάση του Μπάρκα «φαλλοκρατική». Αφού οι άντρες είναι γουρούνια καλά θα κάνουν να προσέχουν και να μην ενοχλούνται από τις γυναίκες που προσπαθούν να τους επαναφέρουν στην τάξη. Μπορεί αυτή τη φορά να μη μάθανε αν το χέρι της συντρόφισσας Ραλλίας είναι βαρύ αλλά αργά ή γρήγορα, κι αν δεν συμμορφωθούν, η απειλή θα γίνει πράξη. Και μπράβο τους.
ΥΓ1 – Το πιο αστείο στην όλη η ιστορία, πέρα από την ανοχή στην «τοξική θηλυκότητα», είναι η βεβαιότητα της συντρόφισσας Ραλλίας ότι αυτά που λέει δεν είναι για γέλια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H αναφορά στο ουκρανικό drone που έφτασε στη Λευκάδα
Η ανακοίνωση του Παρατηρητήριου fake news της Νέας Δημοκρατίας
Yποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα όφειλε να παραστεί σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου o πρωθυπουργός
Πώς αιτιολόγησε την απόφαση του
«Σε λίγα χρόνια η κατάσταση στον τομέα της Δικαιοσύνης δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έχουμε σήμερα», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης
Οι λόγοι που επικαλούνται
«Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας», δηλώνει η υφυπουργός, Άννα Ευθυμίου
Στόχος η έναρξη λειτουργίας της εντός Ιουλίου
Αναδεικνύονται οι βασικές παθογένειες που παρουσιάζει η χώρα σε ζητήματα κράτος δικαίου
Στο μέτωπο των πυρκαγιών, οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολοι
Επίτροπος Μινζάτου: «Παράδειγμα για την Ευρώπη η ελληνική συμφωνία»
«Οι νέοι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη αισθάνονται ότι απειλούνται από την τεχνητή νοημοσύνη»
Τα παραπάνω θα ισχύουν και για όσους ήδη υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου
Οι δημοφιλείς εύκολες εξαγγελίες και οι μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου
«Προφανώς από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της ακρίβειας»
Δριμεία κριτική και στον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο ηθοποιός και σκηνοοθέτης έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.