- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΥΠΕΞ: Επαναπατρισμός με ειδική πτήση των 27 Ελλήνων που μετείχαν στο στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
Η εξέλιξη αυτή κλείνει έναν διπλωματικό κύκλο εντατικών διαβουλεύσεων
ΥΠΕΞ: Επαναπατρισμός με ειδική πτήση των 27 Ελλήνων που μετείχαν στο στολίσκο «Global Sumud Flotilla»
Με ειδική πτήση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι 27 Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στον στολίσκο «Global Sumud Flotilla» προς την Γάζα και κρατούνται στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι Έλληνες πολίτες είναι καλά στην υγεία τους και τους παρέχεται κάθε αναγκαία υποστήριξη. Σήμερα τους επισκέφθηκε στο κέντρο κράτησης αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ, με επικεφαλής την πρέσβη, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται δίπλα τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναπατρισμού.
Το ΥΠΕΞ και η ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες αρχές, ώστε να διεκπεραιωθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες διαδικασίες. Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, η ειδική πτήση θα αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Eilat-Ramon και θα επιστρέψει αυθημερόν στην Αθήνα, μεταφέροντας με ασφάλεια τους Έλληνες πολίτες.
Η εξέλιξη αυτή κλείνει έναν διπλωματικό κύκλο εντατικών διαβουλεύσεων που ξεκίνησαν αμέσως μετά την κράτηση των Ελλήνων μελών του στολίσκου, με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων τους και την ασφαλή επιστροφή τους στη χώρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν έλαβαν τα χρήματα
Ο πρωθυπουργός έθεσε στο επίκεντρο το αυξημένο ενεργειακό κόστος
«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Θετικό πρόσημο στις ροές χρηματοδότησης και άνοδος των ιδιωτικών καταθέσεων
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο για τις Κυκλάδες
Η πολιτική των μεταρρυθμίσεων έχει υπονομευθεί από μια σειρά σκανδάλων στα οποία ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναγνωρίσει κυβερνητικές ευθύνες
Οι μετανάστες, οι διακινητές, ένα σποτ και οι θέσεις εργασίας
Αφορούν προσλήψεις ορισμένου χρόνου σε Χαϊδάρι, Ίλιον και Λάρισα
«Αυτά που λέει τα πιστεύει και είναι επικίνδυνος επειδή τα πιστεύει» σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η προθεσμία για τα αναδρομικά, τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές
Οι δύο περιοχές που δεν καλύπτονται
Η νέα απάντηση του δημοσιογράφου στους ισχυρισμούς του υφυπουργού
«Οι κάτοικοι θα λάβουν και έγγραφη διαβεβαίωση για την κατάσταση των κτιρίων τους» αναφέρει ο υπουργός
Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν σειρά
Τι ισχύει με τα κριτήρια, όλα τα ποσά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.