- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών
Η ανάρτηση του Νικήτα Κακλαμάνη
Φωταγωγήθηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών
Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε για την ανεκτίμητη προσφορά τους στον συνάνθρωπο, τους εθελοντές δότες μυελού των οστών, με τη σημερινή φωταγώγηση της πρόσοψής της, στα χρώματα του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
Η ανάρτηση του προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, η φωταγώγηση της Βουλής έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών, που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου.
Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία εκδήλωσης ευγνωμοσύνης στον δότη που χαρίζει ζωή σε κάποιον άγνωστο ή συγγενή, μικρό παιδί ή ενήλικα, που πάσχει από καρκίνο του αίματος ή άλλα αιματολογικά νοσήματα κι αναζητά μια αχτίδα ελπίδας στον δύσκολο δρόμο του.
Η Βουλή των Ελλήνων, στηρίζοντας έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία ενδυνάμωσης της κοινωνικής προσφοράς που σώζει ζωές, συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς Αιμοποιητικών Κυττάρων.
Μάλιστα πρόσφατα, στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, αρκετοί εργαζόμενοι ενημερώθηκαν και στη συνέχεια ανταποκρίθηκαν ένθερμα στο κάλεσμα να γίνουν οι ίδιοι δότες μυελού των Οστών.
Αναμφισβήτητα, η δημιουργία μεγάλων «εθνικών δεξαμενών» είναι καίριας σημασίας στην εύρεση συμβατών δοτών που θα χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας που νοσούν. H Ελλάδα διαθέτει περιορισμένη «δεξαμενή» εθελοντών δοτών και γι’ αυτό δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών της.
Συνολικά, έως σήμερα, ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» έχει εγγράψει 189.000 εθελοντές δότες εκ των οποίων οι 477 έχουν ήδη βρεθεί συμβατοί και προσφέρουν μόσχευμα. Ο Σύλλογος διαθέτει ανά την Ελλάδα 241 συνεργαζόμενα Κέντρα που διαδίδουν το μήνυμα και συμβάλλουν στην προσπάθεια. Έχει θέσει ως νέο στόχο να φτάσει τους 300.000 εθελοντές δότες με σκοπό να λυθεί το πρόβλημα της εύρεσης μοσχευμάτων στη χώρα μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αυξημένη κατά 25% η χρηματοδότηση για καθαρισμούς, εξοπλισμό και δράσεις πρόληψης πυρκαγιών
Τι ισχύει με τις συνδρομές σε Netflix, Spotify, Apple TV και HBO Max
Ασχέτως αποτελέσματος, η κυβέρνηση θα δείξει ότι νοιάζεται για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του ίντερνετ σε όσους δεν έχουν ιδέα πώς (και αν) αυτή μπορεί να επιτευχθεί
Θετικά τα στοιχεία για τον τουρισμό μέχρι τώρα, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Τα περιθώρια κέρδους ανά λίτρο και ο καβγάς για το ΦΠΑ
Μέχρι πότε πρέπει να πληρωθεί η πρώτη δόση
Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση που σχεδόν διπλασιάζει το επίδομα ανεργίας
«Πραγματικός εμετός» αναφέρει ο υπουργός Υγείας σε ανάρτησή του
Νέα στοιχεία για την τρομοκρατική οργάνωση στο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά
Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στο ΑΤΜ
Τα εισοδηματικά κριτήρια που εξετάζονται και το ύψος του ποσού
Τελικά, πότε καταβάλλεται από τον εργοδότη;
Όλες οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Παρατείνεται για το 2026 η απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα περιοχών που επλήγησαν από καταστροφές
«Ώρα να σταθούμε δίπλα στην ενεργοβόρο βιομηχανία»
Ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων και εκκαθαριστικά με μειώσεις φόρων - Ποιοι κερδίζουν από ΕΝΦΙΑ και τεκμήρια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.