- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήπως ο σύντροφος Λοβέρδος είναι ο Μαρσέλο της ΝΔ;
Η σημασία που δίνεται στην ένταξη του συντρόφου Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα είναι αποτέλεσμα του μικρόκοσμου όπου ζει το πολιτικό (και το δημοσιογραφικό) προσωπικό της χώρας
Η ένταξη του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία δεν σηματοδοτεί τίποτα. Δεν είναι κάποια έκπληξη.
Ο Μαρσέλο υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής. Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό, οι τίτλοι σε σάιτ και εφημερίδες ήταν μεγάλοι και τα πανηγύρια για την απόκτησή του μεγαλύτερα. Μέχρι που εμφανίστηκε στο γήπεδο και όλοι συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν παρά ένας βετεράνος με εμφανή κοιλίτσα και απόλυτη αδυναμία να θυμίσει τον άνθρωπο που αλώνιζε στο Μπερναμπέου. Ο σύντροφος Λοβέρδος μπορεί να μην είναι το αντίστοιχο του Μαρσέλο στην πολιτική, αλλά όσο να ’ναι η καριέρα του είναι αξιοζήλευτη. Μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν μεγάλο κόμμα, και υπουργός Παιδείας, Υγείας και Εργασίας, δεν είναι και λίγα για οποιονδήποτε πολιτικό.
Τελικά κι αυτός, όπως και άλλοι σύντροφοι από το ΠΑΣΟΚ, εντάχθηκε στη Νέα τη Δημοκρατία. Θα το έκανε νωρίτερα (άλλωστε η σύμπλευσή του με την κυβέρνηση ήταν τόσο φανερή, που η φράση η οποία κυριάρχησε χτες ήταν: «μα δεν ήταν στη ΝΔ ο Λοβέρδος;»). Προφανώς υπήρχε η εκκρεμότητα της δίκης των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Νοβάρτις. Μόλις εκείνοι καταδικάστηκαν, να σου ο σύντροφος Αντρέας στο Μαξίμου να βγάζει φωτογραφίες με τον Κυριάκο τον Μεταρρυθμιστή και μαζί να ανακοινώνουν τη μεγάλη μεταγραφή, που φοβάμαι ότι μόνο μεγάλη δεν αποδειχθεί.
Πόσοι συμπολίτες να υπάρχουν που δεν θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία και θα την ψηφίσουν τώρα που πήγε ο σύντροφος Λοβέρδος;
Μπορεί ως θέμα να παίξει ψηλά στα δελτία, μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους έγκριτους να κάνουν τις περίτεχνες αναλύσεις τους, αλλά δεν ξέρω αν η μεταγραφή αυτή αλλάζει κάτι στην πραγματική ζωή. Θέλω να πω, πόσοι συμπολίτες να υπάρχουν που δεν θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία και θα την ψηφίσουν τώρα που πήγε ο σύντροφος Λοβέρδος; Υπάρχει έστω και ένας υποστηρικτής του παλιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ που τελικά δεν θα ψήφιζε Μητσοτάκη έτσι κι αλλιώς;
Επιπλέον, η ένταξη Λοβέρδου στη Νέα τη Δημοκρατία δεν σηματοδοτεί τίποτα. Δεν είναι κάποια έκπληξη που αλλάζει κάποια δεδομένα. Δεν είναι κάποιο άνοιγμα σε κάποιον χώρο διαφορετικό από τους χώρους που είναι ήδη ανοιχτοί για τον πρωθυπουργό. Αν κάποιος έφευγε πριν από τρία χρόνια από τη χώρα και γυρνούσε χθες, αυτό που θα τον εξέπληττε θα ήταν ότι ο Λοβέρδος δεν ήταν ήδη στη Νέα τη Δημοκρατία.
Με λίγα λόγια, φοβάμαι ότι η σημασία που δίνεται στην ένταξη του συντρόφου Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα είναι αποτέλεσμα του μικρόκοσμου στον οποίο ζει το πολιτικό (και το δημοσιογραφικό) προσωπικό της χώρας. Ενός μικρόκοσμου που ελάχιστη σχέση έχει με την πραγματική ζωή και τους ανθρώπους της. Και μπράβο του.
Υ.Γ.: Οι οργισμένες αντιδράσεις από πολλούς συντρόφους, πασόκους περισσότερο, από την αξία της μεταγραφής δείχνει πως στο ΠΑΣΟΚ η κυρίαρχη νοοτροπία είναι αυτή ενός μικρού κόμματος που φοβάται και τη σκιά του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.