- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δήμας - Κυρανάκης στα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία
Eξελίσσονται εντός του χρονοδιαγράμματος
Δήμας - Κυρανάκης στα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία
Τις εργασίες αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias», επιθεώρησαν, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλο.
Η Χρίστος Δήμας και Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισκέφθηκε διαδοχικά τις εργολαβίες που αφορούν την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής και των συστημάτων Σηματοδότησης, ETCS L1, Τηλεδιοίκησης και Ηλεκτροκίνησης.
Συγκεκριμένα:
• Στον Σταυρό Λάρισας τις δύο εργολαβίες με αντικείμενο: Η πρώτη την αποκατάσταση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από την έξοδο του Σ.Σ. Δομοκού έως την είσοδο του Σ.Σ. Κραννώνα. Η δεύτερη την αποκατάσταση των συστημάτων Σηματοδότησης, ETCS L1, Τηλεδιοίκησης και Ηλεκτροκίνησης στο τμήμα της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από το Σ.Σ. Παλαιοφάρσαλο έως τον Σ.Σ. Κραννώνα.
• Στα Τρίκαλα τα έργα αποκατάστασης της μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας.
• Στο Βελεστίνο τις εργασίες αποκατάστασης της μονής σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας - Βόλου, στα τμήματα: i) Έξοδος Σ.Σ. Λάρισας - Σ.Σ. Λατομείου ii) Σ.Σ. Λατομείου - Είσοδος Σ.Σ. Βόλου iii) δύο θέσεων στον Σ.Σ. Βόλου.
Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 450,12 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε «Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε την πρόοδο των έργων αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο, μετά τις καταστροφικές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων «Daniel» και «Elias» τον Σεπτέμβριο του 2023.
Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και εξελίσσονται εντός του χρονοδιαγράμματος. Πρόκειται για έργα μεγάλης κλίμακας και σημασίας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα παρακολουθεί στενά την πρόοδό τους».
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε «Τα έργα αποκατάστασης σιδηροδρόμου και συστημάτων ασφαλείας που καταστράφηκαν από τον «Daniel» είναι σε πλήρη εξέλιξη και με αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Στόχος μας το 2026 ολόκληρη η γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης να ξαναγίνει διπλή και με λειτουργικά συστήματα ασφαλείας».
Παρόντες στην αυτοψία των έργων ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.