- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δήμας - Κυρανάκης στα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία
Eξελίσσονται εντός του χρονοδιαγράμματος
Δήμας - Κυρανάκης στα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία
Τις εργασίες αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τις θεομηνίες «Daniel» και «Elias», επιθεώρησαν, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Δημήτρη Αναγνώπουλο.
Η Χρίστος Δήμας και Κωνσταντίνος Κυρανάκης επισκέφθηκε διαδοχικά τις εργολαβίες που αφορούν την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής και των συστημάτων Σηματοδότησης, ETCS L1, Τηλεδιοίκησης και Ηλεκτροκίνησης.
Συγκεκριμένα:
• Στον Σταυρό Λάρισας τις δύο εργολαβίες με αντικείμενο: Η πρώτη την αποκατάσταση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από την έξοδο του Σ.Σ. Δομοκού έως την είσοδο του Σ.Σ. Κραννώνα. Η δεύτερη την αποκατάσταση των συστημάτων Σηματοδότησης, ETCS L1, Τηλεδιοίκησης και Ηλεκτροκίνησης στο τμήμα της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από το Σ.Σ. Παλαιοφάρσαλο έως τον Σ.Σ. Κραννώνα.
• Στα Τρίκαλα τα έργα αποκατάστασης της μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφάρσαλου - Καλαμπάκας.
• Στο Βελεστίνο τις εργασίες αποκατάστασης της μονής σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας - Βόλου, στα τμήματα: i) Έξοδος Σ.Σ. Λάρισας - Σ.Σ. Λατομείου ii) Σ.Σ. Λατομείου - Είσοδος Σ.Σ. Βόλου iii) δύο θέσεων στον Σ.Σ. Βόλου.
Ο προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 450,12 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε «Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε την πρόοδο των έργων αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο, μετά τις καταστροφικές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων «Daniel» και «Elias» τον Σεπτέμβριο του 2023.
Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και εξελίσσονται εντός του χρονοδιαγράμματος. Πρόκειται για έργα μεγάλης κλίμακας και σημασίας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα παρακολουθεί στενά την πρόοδό τους».
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης τόνισε «Τα έργα αποκατάστασης σιδηροδρόμου και συστημάτων ασφαλείας που καταστράφηκαν από τον «Daniel» είναι σε πλήρη εξέλιξη και με αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Στόχος μας το 2026 ολόκληρη η γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης να ξαναγίνει διπλή και με λειτουργικά συστήματα ασφαλείας».
Παρόντες στην αυτοψία των έργων ήταν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.