- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Braingain: Ο ΟΣΕ καλεί τους Έλληνες του εξωτερικού για εργασία και στελέχωση του σιδηρόδρομου
Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή
Ο νέος ΟΣΕ χρειάζεται τους Έλληνες του εξωτερικού, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης απευθύνει κάλεσμα σε κάθε Έλληνα που εργάζεται ή έχει εργαστεί σε σιδηρόδρομο της Ευρώπης, της Ασίας ή οποιαδήποτε άλλης ανεπτυγμένης χώρας, να επιστρέψει και να εργαστεί στο νέο ΟΣΕ μέσω της νέας πλατφόρμας που τέθηκε σε λειτουργία λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νόμου για την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου.
Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου απελευθερώνουν τις αμοιβές στελεχών ώστε να μπορέσει η νέα εταιρεία να προσελκύσει ανθρώπους από το εξωτερικό που έχουν σήμερα μεσαίες ή υψηλές θέσεις ευθύνης σε σιδηροδρομικούς οργανισμούς.
Συγκεκριμένα, μέσω της πλατφόρμας braingain οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και την ειδικότητά τους για θέσεις που αφορούν τους εξής τομείς:
- Λειτουργία δικτύου & ρύθμιση κυκλοφορίας
- Ασφάλεια και διαδικασίες
- Προδιαγραφές και υλοποίηση σιδηροδρομικών έργων
- Στρατηγική και διοίκηση
- Ψηφιακός μετασχηματισμός
- Ανθρώπινο δυναμικό
Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τις απολαβές
Ο νέος ΟΣΕ αποκτά ευέλικτο μισθολογικό πλαίσιο εκτός ενιαίου μισθολογίου. Οι απολαβές των στελεχών θα είναι αντίστοιχες του γενικού γραμματέα έως και των ανώτατων δικαστικών, αφού το υπουργείο θέλησε να εξαντλήσει τα περιθώριο κινήτρων ώστε να στελεχωθεί σωστά ο νέος ΟΣΕ.
Πέρα από τις υψηλότερες οικονομικές απολαβές σε σχέση με αυτές που προσφέρονται στο στενό δημόσιο τομέα, οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν επωφεληθούν και από την απαλλαγή κατά 50% στον φόρο εισοδήματος για περίοδο 7 ετών, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος 4758/2020.
Διευκρινίζεται ότι οι ίδιες θέσεις θα είναι ανοικτές και σε υποψήφιους κατοίκους της Ελλάδας, εφόσον διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.
Ωστόσο, στόχος του προγράμματος είναι ο επαναπατρισμός Ελλήνων του εξωτερικού, ακριβώς επειδή εισφέρουν εμπειρία, τεχνογνωσία και διεθνή κουλτούρα που χρειάζεται ο νέος ΟΣΕ.
Οδηγός για τους ενδιαφερόμενους
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την σελίδα και να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Εκεί αφού γράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία, θα πρέπει να συμπληρώσουν:
- Έτη Επαγγελματικής Εμπειρίας
- Πόσα χρόνια βρίσκεσαι εκτός Ελλάδας
- Επιθυμητός Τομέας στον Νέο ΟΣΕ
- Ενδεικτικό Επίπεδο Ενδιαφέροντος
- Βιογραφικό
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η ομάδα του braingain.ose.gr θα επικοινωνήσει με τους ενδιαφερόμενους για περισσότερες λεπτομέρειες.
Κυρανάκης: «Ο νέος ΟΣΕ χρειάζεται τους Έλληνες του εξωτερικού»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μεταξύ των ιδρυτών της πρωτοβουλίας BrainGain, δήλωσε για τη νέα προσπάθεια του ΟΣΕ:
«Υπάρχουν πάνω από 100 Έλληνες αυτή τη στιγμή με θέσεις ευθύνης σε σύγχρονους σιδηροδρόμους του εξωτερικού. Τους λέμε ξεκάθαρα ότι η δική τους εμπειρία μπορεί να κάνει τη διαφορά στο νέο ΟΣΕ. Οι μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στη χώρα, περνούν μέσα από τη μεγάλη επιστροφή της γενιάς του Brain Gain. Τώρα είναι η ώρα να προσφέρουν στην πατρίδα τους, σε έναν τομέα που πλήγωσε βαθιά ολόκληρη την Ελλάδα. Και για πρώτη φορά θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε μισθολογικά στη δική τους διαδρομή και επαγγελματική αξία. Και να ανταποκριθούμε όλοι μαζί σε αυτό που ζητά η κοινωνία, για πραγματική αλλαγή στον σιδηρόδρομο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Λες και δεν ήταν κάποιοι από εμάς»
Ο Αλέξης Τσίπρας και το αδιέξοδο της επόμενης μέρας
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ.
Κριτική σε Μητσοτάκη και Ευρώπη
Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το δημοσιονομικό κόστος της επαναφοράς της 13ης σύνταξης
Tι αναφέρει ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει κανονικά το Σάββατο
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.