Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης για Tik Tok: Θα προσεγγίσω τους νέους, αλλά δεν σημαίνει ότι θα τους πω ψέματα

«Θα πρέπει να είμαι πιο αστείος και κάπως πιο διαφορετικός», τόνισε ο Πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Δυστυχώς, ο αλγόριθμος των social media βασίζεται στα αρνητικά συναισθήματα, γιατί είναι πιο εθιστικά», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στο Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ξεχωριστή αναφορά στην επικοινωνία μέσα από τα social media.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d9347icjmdfl)

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε από τον Robert D. Kaplan κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι κι ο ίδιος χρησιμοποιεί τα social media για να περάσει τα μηνύματά του στη νέα γενιά, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες για να πει ψέματα στους νέους.

«Δεν περιμένουμε από τον περισσότερο κόσμο να ακολουθήσει τη συζήτηση που κάνουμε, όσα ενδιαφέρουσα κι αν είναι. Ξέρουμε ότι στις μέρες μας οι άνθρωποι λαμβάνουν πληροφορίες μέσα από έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Θα διαφωνήσω ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα κάνουμε κάποιον συμβιβασμό.

Αν πρέπει να προσαρμόσω το μήνυμά μου σ' ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων στο TikTok, πρέπει να το κάνω, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να απευθυνθούμε σ' ένα νεότερο κοινό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους πω ψέματα ή θα αναπαράγω θεωρίες συνωμοσίας», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Θα πρέπει να είμαι πιο αστείος, κάπως πιο διαφορετικός, σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο που επικοινωνώ. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταλάβουμε ότι οι νεότερες γενιές επικοινωνούμε μ' ένα τελείως διαφορετικό τρόπο και να προσαρμόσουμε σ' αυτόν τις στρατηγικές μας.

Δυστυχώς, ο αλγόριθμος των social media βασίζεται στα αρνητικά συναισθήματα, γιατί είναι πιο εθιστικά. Είναι πολύ εύκολο να γίνει διασπορά ψευδών ειδήσεων σαν πυρκαγιά. Υπήρχαν διαξιφισμοί αν τους αιώνες για τα όρια της ελευθερίας του λόγου, αλλά τώρα φαίνεται να παραβλέπουμε το γεγονός ότι μπορούμε να βρούμε μία ισορροπία προστατεύοντας την ελευθερία του λόγου, χωρίς να αφήνουμε τον καθένα να λέει ανώνυμα ότι θέλει. Επομένως, πάντα πρέπει να προσαρμοζόμαστε και να εξελίσσουμε τον τρόπο που επικοινωνούμε».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.