- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Και γιατί ν’ αλλάξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
H χώρα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γιατί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ειναι ακόμα η καλύτερη επιλογή
Ξέρω ότι το ποιος θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνέπειες αντίστοιχες με το ποιος θα φοράει το περιβραχιόνιο της εθνικής στο ποδόσφαιρο στο επόμενό της παιχνίδι. Ξέρω ότι όποιος κι αν είναι ο κάτοικος του προεδρικού μεγάρου, η ζωή μας δεν θα αλλάξει στο ελάχιστο (εδώ έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Πάκης του Κωνσταντίνου του Εργατικού και δεν πάθαμε τίποτα), και η σχετική συζήτηση είναι άλλη μια από αυτές για τις οποίες καταναλώνονται ώρες δυσανάλογα πολλές της σημασία τους. Αλλά κάπως με νοιάζει, όπως κάπως με νοιάζει και το ποιος φοράει το περιβραχιόνιο της εθνικής. Θέλω να είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, μετριοπαθής, που να μη χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν, που να έχει επίγνωση του ρόλου του και να μην ντρέπομαι όταν σκέφτομαι ότι αυτός είναι μια από τις εικόνες της Ελλάδας στο εξωτερικό. Κι ακόμα περισσότερο θέλω να μην ξοδευτεί χρόνος σε ατελείωτες συζητήσεις και καυγάδες για ένα θέμα χωρίς πρακτική σημασία, που βολικά θα παραμερίσει τα θέματα που έχουν.
Γι’ αυτό και δεν καταλαβαίνω γιατί να μην παραμείνει πρόεδρος η Κατερίνα η Σακελλαροπούλου.
Χρειάζεται να αλλάξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Είναι σοβαρή, είναι μετριοπαθής, δεν χώνεται εκεί που δεν τη σπέρνουν, έχει επίγνωση του ρόλου της και σίγουρα είναι παραπάνω από επαρκής στην εκπροσώπηση της χώρας σε εθιμοτυπικές συναντήσεις κορυφής. Δεν είναι συμπαθής στα αριστερά και δεξιά άκρα κι αυτό από μόνο του λέει πολλά για το πόσο καλά έχει σταθεί στον ρόλο της. Αν κάτι μπορεί να της προσάψει κανείς σε όλα τα χρόνια που έχει τη θέση της Προέδρου είναι εκείνο το γλέντι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δηλαδή πρακτικά τίποτα το σημαντικό.
Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν λόγο να προτείνει οποιονδήποτε άλλο, εκτός αν επιθυμεί να ρίξει ξύλα στη φωτιά μιας συζήτησης που θα μεταθέσει τον δημόσιο διάλογο μακριά από την κυβερνητική πολιτική. Ή εκτός αν έχει βρει κάποιον που δεν θα φέρει αναστάτωση και που θα είναι διατεθειμένος να ψηφίσει και το ΠΑΣΟΚ (δεν νομίζω να υπάρχει υποψηφιότητα που να ψηφιστεί από τους υπόλοιπους και να μην είναι προβληματική). Κάποια σαν τη Διαμαντοπούλου ας πούμε.
Κατά τα άλλα, η χώρα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και είναι μια πρόεδρος επαρκής και σίγουρα πολύ καλύτερη από προέδρους του παρελθόντος (Πάκης και Σαρτζετάκης έρχονται αμέσως στο μυαλό). Αν ο πρωθυπουργός έχει βρει κάποιον αντίστοιχο ή κάποια αντίστοιχη, ας τον/την προτείνει να ψηφιστεί να τελειώνουμε. Διαφορετικά ας ξαναπροτείνει τη Σακελλαροπούλου, ας εκλεγεί αυτή μόνο με τις ψήφους της ΝΔ κι ας ασχοληθεί με όλα τα υπόλοιπα της διακυβέρνησης που είναι πολύ πιο σημαντικά. Και μπράβο μας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.