- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για τις 7 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη των βουλευτών των «Σπαρτιατών»
Για εξαπάτηση εκλογικού σώματος
Για τις 7 Μαρτίου αναβλήθηκε η δίκη των βουλευτών των «Σπαρτιατών» - Για εξαπάτηση εκλογικού σώματος
Για τις 7 Μαρτίου 2025 αναβλήθηκε η δίκη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος των 11 βουλευτών που εξελέγησαν με τους «Σπαρτιάτες», του Ηλία Κασιδιάρη -ως ηθικού αυτουργού- κι ενός δικηγόρου.
Να θυμίσουμε πως ήδη το δικαστήριο είχε διακόψει τρεις φορές καθώς δεν εμφανιζόταν ο βασικός στην υπόθεση μάρτυρας, Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος του κόμματος των «Σπαρτιατών».
Σήμερα, ωστόσο, ο Βασίλης Στίγκας προσήλθε κανονικά, αλλά προέβαλαν κώλυμα δικηγόροι της επαρχίας οι οποίοι ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι οι δικηγορικοί τους σύλλογοι δεν τους χορηγούν άδεια για να παρασταθούν, καθώς η δίκη έχει διακοπεί ήδη δύο φορές.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας απαγορεύεται στους δικηγόρους να παρασταθούν σε δίκη που έχει διακοπεί περισσότερες από δύο φορές.
Το δικαστήριο υιοθετώντας και την πρόταση της εισαγγελέως ανέβαλε, ενώ αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της απείθειας από τον Βασίλη Στίγκα. Κι αυτό διότι κρίθηκε πως αδικαιολόγητα δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίασή της 31ης Οκτωβρίου.
Συνέπεια της απουσίας του ήταν να διακοπεί συνολικά τρεις φορές η δίκη, διακοπές που οδήγησαν σήμερα στην αναβολή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.