- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Σπαρτιάτες: Διακοπή για τις 31 Οκτωβρίου στη δίκη για εξαπάτηση εκλογέων
Παρών ο Ηλίας Κασιδιάρης


Σπαρτιάτες: Διακοπή για τις 31 Οκτωβρίου στη δίκη για εξαπάτηση εκλογέων - Παρών ο Ηλίας Κασιδιάρης
Η δίκη των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» για την υπόθεση εξαπάτησης των εκλογέων, διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου 2024 από το Α' Μονοµελές Εφετείο.
Η δίκη των «Σπαρτιατών» είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούλιο από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και επαναπροσδιορίστηκε, μετά την αλλαγή αρμοδιοτήτων με βάση τον δικαστικό χάρτη, ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου. Πλην των ένδεκα βουλευτών, αρκετοί εκ των οποίων βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα, και του καταδικασμένου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι και ένας δικηγόρος.
Η έρευνα για τους «Σπαρτιάτες» και το εισαγγελικό πόρισμα
Η υπόθεση ερευνήθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είναι μάρτυρας στη δίκη, περί πρακτικών μαφίας εντός του κόμματος και υπόγειες διαδρομές βουλευτών με τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη. Η εισαγγελέας, στο πόρισμα το οποίο κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των δεκατριών, αναφέρεται σε παρασκηνιακή ηγεσία του Κασιδιάρη στο κόμμα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ένδεκα βουλευτές κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων, ο Κασιδιάρης για ηθική αυτουργία στο αδίκημα των βουλευτών και ο δικηγόρος, που φέρεται να εξυπηρετούσε την επικοινωνία των υποψηφίων με τον έγκλειστο, για συνέργεια.
Με άδεια από τις φυλακές ο Ηλίας Κασιδιάρης
Ο καταδικασμένος για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, στον οποίο χορηγήθηκε άδεια από τις φυλακές, δήλωσε στο δικαστήριο ότι επιθυμεί να διεξαχθεί η δίκη. «Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου», ανέφερε στη γραπτή δήλωσή του.
Στο δικαστήριο υποβλήθηκε αίτημα αναβολής από κατηγορούμενους βουλευτές, λόγω συγκεκριμένων υποχρεώσεων στη Βουλή, αίτημα που το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, δεν αποδέχθηκε ορίζοντας δικάσιμο για το τέλος του μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από αύριο Δευτέρα οι αιτήσεις
«Προτεραιότητα είναι το συμφέρον της χώρας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Όσα συνέβησαν την 6η Ιουλίου 2015 στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο
Το μεταναστευτικό ζήτημα και η επίδραση στο εσωτερικό της κυβέρνησης
Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη λήξη της προθεσμίας
«Οι άθλιοι διακινητές αλλάζουν τακτικές και διαδρομές, μεταφέροντας τη δράση τους εκεί όπου βρίσκουν έδαφος -και αυτή τη φορά, αυτό το έδαφος είναι η Λιβύη»
«Πρόκειται για μία δικαίωση που τιμά τη μνήμη της»
Η αναφορά Σακελλαροπούλου στο ηχητικό και η απάντηση Παυλόπουλου
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο TikTok
Τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας
Τι αναφέρει για τη συνέντευξή του στους Financial Times
Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος οι θέσεις των αντιπροέδρων είναι δυο
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 18 Ιουλίου
«Καμιά υπαναχώρηση από τις αρχές της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
To ΠΑΣΟΚ δεν πήρε θέση κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή
Kαθώς το νησί δέχεται μεγάλη πίεση
Το ερώτημα απευθύνεται και προς τον Αλέξη Τσίπρα
Δραστικά μέτρα με στόχο την πλήρη αναδιοργάνωση
Πλήρης στήριξη της εταιρείας στην πρόταση της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Το απόλυτο βέρτιγκo, εδειξε ότι σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας παραμένει μονίμως "απών"»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.