Πολιτικη & Οικονομια

Σπαρτιάτες: Ξεκινά σήμερα η δίκη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος

Οι 11 κατηγορούμενοι, ο δικηγόρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σπαρτιάτες: Η δίκη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος
Σπαρτιάτες: Η δίκη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σπαρτιάτες: Ξεκινά σήμερα η δίκη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος - Οι 11 κατηγορούμενοι, ο δικηγόρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Ξεκινάει σήμερα η δίκη των 11 εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και του Ηλία Κασιδιάρη και ενός ακόμη δικηγόρου, οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση ψηφοφόρων, στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων. Ειδικότερα σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ηλίας Κασιδιάρης δικάζεται ως ηθικός αυτουργός στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, ενώ ο δικηγόρος και στενός συνεργάτης του κατηγορείται για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Η ποινική προκαταρκτική έρευνα που είχε διενεργήσει προσωπικά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος Σπαρτιάτης ήταν ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης.

Ήταν αυτός δηλαδή που καθοδηγούσε και έδινε εντολές στους βουλευτές του κόμματος και κατά συνέπεια οι ψηφοφόροι που ψήφισαν το κόμμα αυτό στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023 έχουν εξαπατηθεί.

Πρώτος και βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι ο αρχηγός των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, ο οποίος περιμένει να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, καθώς η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του για έκνομες πρακτικές στο κόμμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής
Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης
Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης

Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY