- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης: Tα λάθη που πλήγωσαν τους πολίτες δεν θα επαναληφθούν
Περάσαμε τα δύσκολα, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: Tα λάθη που κάναμε και που πλήγωσαν τους πολίτες δεν θα επαναληφθούν - Η συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ
«Η μεγάλη συμμετοχή μας δίνει δύναμη και ελπίδα και τους ζητώ να συνεχίσουμε μαζί» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια της συνέντευξής του σήμερα στο ΟΡΕΝ.
Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «η επιλογή να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου είναι μία επιλογή συνέχειας της στρατηγικής που μας έφερε σε μία πολύ καλύτερη θέση, φεύγοντας από την πίεση των συμπληγάδων του δικομματισμού και όντας πλέον ένας αυτόνομος πολιτικός πόλος που κανείς δεν τον αντιμετωπίζει ως συμπλήρωμα».
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Δούκα για το ντιμπέιτ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Το παράδοξο είναι να θέλεις να κάνεις το debate αλλά να έχεις προγραμματίσει δημοτικό συμβούλιο την κατεξοχήν ημέρα που γίνεται μεταξύ δύο εκλογικών διαδικασιών. Και μετά να προβάλεται η απαίτηση να αναβάλλω την ομιλία μου στην Θεσσαλονίκη, ενώ δεν έχω κάνει ομιλία στην πόλη ως υποψήφιος στον πρώτο γύρο. Ας μιλάμε με ευθύτητα, αν ο κ. Δούκας ήθελε να γίνει το debate, δεν θα είχε προγραμματισμένο δημοτικό συμβούλιο. Επιπλέον, θέλω να μου πείτε εσείς που είστε έμπειροι δημοσιογράφοι, έχει γίνει ποτέ debate παγκοσμίως λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες; Έχουμε κάνει μια ωραία διαδικασία με πολιτικό πολιτισμό, που την χαρακτηρίζουν εξαιρετική και στελέχη άλλων κομμάτων. Δεν κάνεις ένα debate, απλά για να το κάνεις αλλά για να συνεχιστεί η θετική εικόνα, γιατί θα συγκριθεί με το προηγούμενο, το οποίο ήταν εξαιρετικό. Έχω κάνει έξι debate και δεν έχω αρνηθεί ποτέ τον διάλογο».
«Ακούω ότι δεν συνεδρίαζε η Κ.Ο. και έβαλα τον διευθυντή της και μου έστειλε χθες το βράδυ ενημερωτικό. Σε δυόμισι χρόνια οι κάθε είδους συνεδριάσεις – συντονιστικό, κλειστές και ανοιχτές συνεδριάσεις – της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να πάρουμε αποφάσεις στα νομοσχέδια, που έφερνε η Νέα Δημοκρατία, είναι άνω των 150. Επίσης, ακούω για την επιστολή ψήφο συνεχώς ότι πήραμε μια απόφαση το βράδυ και άλλαξε το πρωί. Είπαμε “ναι” στην επιστολική ψήφο, γιατί εμείς την είχαμε βάλει πριν από δεκαετίες στο Σύνταγμα και με αυτή τη θέση πήγαμε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Όσοι αναφέρουν αυτό το επιχείρημα γιατί δεν λένε τι μεσολάβησε; . Η κυρία Κεραμέως μας κορόιδεψε όλους κι έφερε μια εκπρόθεσμη τροπολογία. Αυτό γιατί δεν ακούγεται; Κι έτσι άλλαξε η θέση και του ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων» απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης σε σχετικές χθεσινές αναφορές του κ. Δούκα.
«Δέχομαι κάθε κριτική αρκεί να είναι αντικειμενική. Δεν μπορεί να μιλάς για μία “παρέα”, όταν τα ψηφοδέλτιά μας ήταν ανοικτά, ανταγωνιστικά. Υποστηρικτές του κ. Δούκα με κατηγορούν για το αντίθετο, γιατί δεν τους “έφτιαξα” τα ψηφοδέλτια και όχι γιατί τα άνοιξα. Δεν έχω ακούσει έναν να λέει ότι ήθελε να κατέβει και δεν του το επιτρέψαμε» συμπλήρωσε.
«Είμαι μηχανικός και μου αρέσουν τα παραδείγματα. Για να δούμε ποιο ήταν το κλειστό και φοβικό κόμμα. Οποιοσδήποτε πάρει το ευρωψηφοδέλτιό μας και το βάλει δίπλα σε εκείνα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, θα αξιολογήσει ποιο ήταν το πιο ανοικτό με αμφίπλευρη διεύρυνση και το πιο ανταγωνιστικό. Εδώ μιλάμε για μία μέγιστη προσπάθεια από την πλευρά μου το κόμμα συνεχώς να διευρύνεται, να είναι ανταγωνιστικό, να είναι ανοικτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλω να μου πείτε ποιο άλλο κόμμα κατέθεσε πρώτο ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές δημοσίως. Ποιο άλλο κόμμα κατέθεσε το πρόγραμμά του δέκα μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές δημοσίως για διαβούλευση; Από τον Οκτώβριο του 2022 για τις εκλογές του 2023. Τα λέω αυτά για να απαντήσω σε κάποιους που λένε λόγια του αέρα χωρίς παραδείγματα» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην κομματική λειτουργία.
«Δεσμεύομαι, όχι μόνο στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ ενόψει Κυριακής, αλλά στα 11 εκατ. Ελλήνων, ότι κρατάμε τα θετικά μας. Τα λάθη που κάναμε και που πλήγωσαν τους πολίτες δεν θα επαναληφθούν. Αυτό που λέω, είναι γραμμένο σε πέτρα. Γι’ αυτό τους ζητώ να μας εμπιστευτούν και θα κάνουμε πάρα πολλά πράγματα μαζί για το καλό της πατρίδας» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης κλείνοντας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή αντίδραση εισαγγελέων στο αίτημα παραίτησης - Κλιμάκωση έντασης για τις υποκλοπές
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.