- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χάρης Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ βγήκε κερδισμένο από το ντιμπέιτ
Πώς σχολίασε την κόντρα του με τον Ανδρουλάκη με αφορμή την αναφορά στον Ερντογάν
Χάρης Δούκας: Πώς σχολίασε το ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Στα κέρδη του ΠΑΣΟΚ από το ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (24.09) αλλά και την επόμενη μέρα, εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Χάρης Δούκας.
«Το “εγώ” τελείωσε, το “εμείς” κάνει τη διαφορά. Κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα στους προοδευτικούς και τους Δημοκράτες και λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το κόμμα βγήκε κερδισμένο από το χθεσινό ντιμπέιτ», επεσήμανε αρχικά ο κ. Δούκας.
Κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ τον παρομοίασε με τον Ερντογάν, ως προς τον συγκεντρωτισμό των εξουσιών του είπε: «Δεν ήταν σωστό, ήταν απρέπεια, δεν θέλω να δώσω συνέχεια».
Απαντώντας «στην ουσία» του ζητήματος για τον διπλό ρόλο Δημάρχου και προέδρου κόμματος, είπε πως, «μπορεί κάποιος δήμαρχος να είναι πρόεδρος και αν το θέλει κι ο κόσμος, πρωθυπουργός, γιατί ενδυναμώνεται ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει χαρακτήρα ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης».
Δούκας:«Θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ κι όχι ένα ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη»
Ερωτηθείς «γιατί κάποιος να ψηφίσει Δούκα», απάντησε: «Το ‘εγώ’ τελείωσε, το ‘εμείς’ κάνει τη διαφορά. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ και θα είναι Κίνημα και τα μέλη του θα έχουν ρόλο. Αυτό έκανα στην Αθήνα, για πρώτη φορά έχουμε στην Αθήνα 26 συμβούλους και ο καθένας έχει τον ρόλο του. Αυτό θέλω να κάνω και με το ΠΑΣΟΚ».
Και συμπλήρωσε πως, «ξεχάσαμε αυτούς που ήρθαν να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τους δώσουμε λόγο, να αισθάνονται ενεργοί όπου κι αν βρίσκονται στη χώρα».
«Στην Αθήνα καταφέραμε και πήραμε 56% στη δεύτερη Κυριακή και δημιουργήσαμε μια ατζέντα προόδου. Κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς. Θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ κι όχι ένα ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη», σημείωσε σχετικά με το όραμά του για την παράταξη.
Όσο για την κυβέρνηση και τη στάση της, ανέφερε πως, «είναι συνολικά μία κυβέρνηση η οποία είναι απαξιωτική απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση κι αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η ΚΕΔΕ. Η χώρα για να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να αλλάξει μοντέλο διακυβέρνησης και το οικονομικό μοντέλο που παράγει υπερκέρδη για λίγους».
Για τη διαδικασία της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, είπε ότι, «έπρεπε να είναι περισσότερες οι κάλπες. Είναι ε ΕΔΕΚΑΠ, δεν θέλω να παρέμβω».
«Το ΠΑΣΟΚ βγήκε συνολικά κερδισμένο, όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω μας, η κυβέρνηση έχει φθορά, ο ΣΥΡΙΖΑ αλληλοσπαράσσεται, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», αποτίμησε το χθεσινό debate μεταξύ των έξι διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και στο ερώτημα για την επόμενη ημέρα μετά την εκλογή νέου προέδρου, απάντησε πως, θα υπάρχει ενότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει «ησυχαστήριο».
Εκφράζοντας, τέλος, πολιτικές του γραμμές αναφέρθηκε στο πρόβλημα της στεγαστικής λύσης, για το οποίο υποστηρίζει την ευρωπαϊκή νόρμα «το 10% των κτηρίων να είναι κοινωνικές κατοικίες», τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, ενώ αναφέρθηκε, όπως και στη χθεσινή του τοποθέτηση, στον δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχει η ΔΕΗ, προτείνοντας σταθερά τιμολόγια για δύο χρόνια.
«Να μπορούμε έτσι να στηρίξουμε την ενέργεια και τους πολίτες. Είπε ο Ντράγκι, νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η φτηνή ενέργεια», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερμό συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του πρώτου World Cup
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την ομόφωνη διεθνή διάκριση
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση - Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του κυβερνητικού έργου
Έκθεση με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα το 2035 - Ψηφιακή πλατφόρμα για τις τιμές στην ακτοπλοΐα
Ξεκινά τη Δευτέρα με μείωση του ορίου στα 5.000 ευρώ - Όλες οι αλλαγές
Η έκθεση της Κομισιόν που όλοι επικαλέστηκαν, αλλά λίγοι διάβασαν
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες
Στη στήλη Business Backstage δεν βλέπεις απλώς την είδηση, αλλά και το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Κάθε εβδομάδα, όλα όσα κινούν την οικονομία — αλλιώς
Στόχος η υποχώρηση των τιμών κατά 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα από τις 31 Αυγούστου
Τα νέα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ αποκαλύπτουν ανατροπές στις χρεώσεις για το 2026
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.