- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι συναντήσεις υψηλού συμβολισμού στην Κύπρο και οι θέσεις για τα ελληνοτουρκικά
Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα έγινε η συνάντηση του με τη γυναίκα- σύμβολο, Χαρίτα Μάντολες
Νίκος Ανδρουλάκης: Οι συναντήσεις υψηλού συμβολισμού στην Κύπρο και οι θέσεις για τα ελληνοτουρκικά
Η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στις εκδηλώσεις μνήμης για την 50η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο συνοδεύτηκε από υψηλού πολιτικού ενδιαφέροντος συναντήσεις.
Ο Νίκος Ανδρουλακης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος σημειωτέον εκφράστηκε δημόσια με πολύ θερμά λόγια για τη δουλειά του στο ευρωκοινοβούλιο ως προς το κυπριακό και συζήτησαν όλα τα τελευταία διπλωματικά δεδομένα.
Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο κ. Ανδρουλάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ.) Νικόλα Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗ.ΠΑ.) Μάριο Καρογιάν, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρίνο Σιζόπουλο και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργο Περδίκη.
Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα έγινε η συνάντηση του κ. Ανδρουλάκη με τη γυναίκα- σύμβολο, Χαρίτα Μάντολες, που πρωτοστάτησε στον αγώνα των οικογενειών των αγνοουμένων. Η κα Μάντολες τον υποδέχτηκε στο σπίτι της στη Λεμεσό.
«Όσο υπάρχει μνήμη, θα υπάρχει και αγώνας για μια δίκαιη λύση στη Μεγαλόνησο» ήταν το μήνυμα του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος από το 2015 είχε αναπτύξει στο Ευρωκοινοβούλιο σειρά παρεμβάσεων.
Μεταξύ άλλων:
- Καταδίκη του ανοίγματος των Βαρωσίων και έκκληση για επιβολή κυρώσεων
- Καταδίκη κάθε προσπάθειας διχοτόμησης του νησιού
- Ως Εισηγητής από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Προϋπολογισμού της Ένωσης για το 2021 προστέθηκε ειδική πρόβλεψη για περικοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Τουρκία με εξαίρεση μόνο τα προγράμματα που πηγαίνουν κατευθείαν στην κοινωνία των πολιτών.
- Ξεκάθαρη πρόβλεψη ώστε να μην μπορεί η Τουρκία χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά χρήματα να αγοράζει στρατιωτικό εξοπλισμό με πρόσχημα το μεταναστευτικό και να διασφαλίζεται ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί κατά της Ελλάδας και της Κύπρου
Επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία που ενσωματώθηκε στην Έκθεση για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής κοινής θέσης για τις εξαγωγές όπλων σε τρίτες χώρες. - Ψήφισμα (μαζί με Κύπριους Ευρωβουλευτές) για τους αγνοούμενους στην Κύπρο το 2015 με αφορμή την ανακάλυψη ενός ομαδικού τάφου στα κατεχόμενα. Ενίσχυση του έργου της Επιτροπής Αγνοουμένων με αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που λαμβάνει, και έκκληση προς την Τουρκία να επιτρέψει την πρόσβαση σε περίκλειστες περιοχές και αρχεία.
- Την καταδίκη των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, του casus belli και του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου
- Στην περίπτωση αναβάθμισης της Τελωνειακής Ένωσης να υπάρχουν αυτοματοποιημένες κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασηςτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή/και παραβιάσεις της αρχής της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου
- Προστασία δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την προστασία των περιουσιακών τους δικαιωμάτων και την αλλαγή του νομικού καθεστώτος των θρησκευτικών ιδρυμάτων, την ενίσχυση της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο και την Τένεδο
- την προστασία και καθιέρωση του όρου «Οικουμενικός» για το Πατριαρχείο
την καταδίκη της μετατροπής σε τέμενος της Αγίας Σοφίας, της Μονής της Χώρας (η απόφαση είχε ληφθεί το 2020) και της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για τις δωρεάν μετακινήσεις
«Οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, ότι η ανάγκη για πολιτική αλλαγή είναι κοινωνική προτεραιότητα, που μπορεί να γίνει πράξη» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ποιοι δικαιούχοι α21 δεν θα πληρωθούν την πρώτη δόση
Ποιοι το δικαιούνται, πού γίνεται η αίτηση
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιρανών στην Ελλάδα περιγράφει τη ζωή υπό το θεοκρατικό καθεστώς
Η κατάθεση στην εν εξελίξει δίκη του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ
Τι πρέπει να προσέξουν
«Δεν είναι πρόθεση μας να εμπλακούμε στον πόλεμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών
Ποιοι άνεργοι το παίρνουν ολόκληρο
«Συμμετέχουμε στις "Ασπίδες" στην Ερυθρά Θάλασσα»
Πλεύρης: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούργκας για ανήλικα στην Ελλάδα
Μέχρι πότε πρέπει να έχει πληρωθεί στον εργαζόμενο
Οι σύντροφοι κοροϊδεύουν τις θεούσες, αλλά στην πραγματικότητα δεν διαφέρουν σε πολλά.
Τρόποι πληρωμής, ποιοι δικαιούχοι κόβονται
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα, όλες οι ημερομηνίες
Η προθεσμία για την υποβολή, ποιοι εξασφαλίζουν τη μέγιστη έκπτωση 4%
Πώς πληρώνω με IRIS, κάρτα και web banking
Στις 24 Μαρτίου η σχετική εισήγηση της Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.