- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με την Πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού των δύο χωρών
Η Πριγκίπισσα Κάκο βρέθηκε τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, που την περίμενε ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, όσο και στο Προεδρικό Μέγαρο
Διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας».
Στο Μέγαρο Μαξίμου η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας
Η πριγκίπισσα Κάκο βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη.
Η ανακήρυξη του 2024 ως «Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας και Ιαπωνίας» είχε συμφωνηθεί τον Ιανουάριο του 2023, μεταξύ του κ. Μητσοτάκη, που πραγματοποιούσε επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία και του Ιάπωνα ομολόγου του Φούμιο Κισίντα.
Άλλωστε, κατά την τελετή της 125ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη, η πριγκίπισσα Κάκο είχε αναφέρει: «Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι τον Ιανουάριο που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιαπωνία με τη σύζυγό του, συναντήθηκε με τους γονείς μου και συζήτησαν ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και της ανταλλαγές ανάμεσα στις αδελφοποιημένες πόλεις Ελλάδας-Ιαπωνίας με μεγάλη επιτυχία».
«Φέτος, εκτός από τα 125 χρόνια διπλωματικών σχέσεων, γιορτάζουμε και το έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας στο πλαίσιο του οποίου έχουν προγραμματιστεί διάφορες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και στις δύο χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί μία παράσταση θεάτρου, ενώ στην Ιαπωνία αντίστοιχα θα γίνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ελλάδα. Εύχομαι αυτές οι εκδηλώσεις να διευρύνουν την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία των δύο χωρών».
Νωρίτερα, η πριγκίπισσα Κάκο, κόρη του Διαδόχου Ακισίνο και δισέγγονη του Αυτοκράτορα Χιροχίτο επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πίστεψε στη χώρα μας όταν σχεδόν κανείς δεν το έκανε» δήλωσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Οικονομικών
Ο απολογισμός του έργου του
Τι είπε πάνω στο θέμα των φοροαπάλλαγών
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στα περί πρόωρων εκλογών
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Το κύριο επιτόκιο αυξάνεται από το 2% στο 2,25%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.