Πολιτικη & Οικονομια

Στις 15 Μαρτίου στη Σπάρτη παρουσιάζεται στον στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης

Πόσο θα υπηρετήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης
© Γιώργος Κονταρίνης/ Eurokinissi

Στέφανος Κασσελάκης: Παρουσιάζεται στις 15 Μαρτίου στη Σπάρτη - Πόσο θα υπηρετήσει

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, αναμένεται να καταταγεί τελικά στις 15 Μαρτίου, στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, στην Σπάρτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΣ θα υπηρετήσει τη θητεία του για 20 ημέρες. Όταν ήρθε στην Ελλάδα, είχε μόνιμη απαλλαγή, επειδή ζούσε για πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Ωστόσο, η επιστροφή του και η εγκατάστασή του για πάνω από έξι μήνες σημαίνει ότι θα πρέπει να υπηρετήσει για λίγες ημέρες. 

Εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες ξεκινά η Εισαγγελία πρωτοδικών για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Η έρευνα που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος, έχει στόχο να διακριβωθεί αν ο κ. Κασσελάκης έχει παραβιάσει το νόμο για την δήλωση περιουσιακής κατάστασης και ειδικότερα τις διατάξεις που αφορούν την απαγόρευση συμμετοχής σε διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων περί δανείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσου εταιρίας του στην Αμερική, στο ταμείο του κόμματος προκειμένου να γίνουν πληρωμές σε εργαζόμενους σε ΜΜΕ.

Για την υπόθεση υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση με αφορμή την απόλυση από τον κ. Κασσελάκη, του μέχρι πρότινος οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θύμιου Γεωργόπουλου. Ο τελευταίος σε πρόσφατη ανάρτηση του ανέφερε ότι το επίμαχο δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ, ουσιαστικά χωρίς να χρειάζεται, καθώς το δώρο και η μισθοδοσία των εργαζομένων είχε ήδη καταβληθεί. Έτσι, σύμφωνα με τον μέχρι πρότινος οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσό επιστράφηκε "στις 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής".

Θύμιος Γεωργόπουλος: Απολύθηκε αυθημερόν από τον Στέφανο Κασσελάκη

Κύκλοι του Στέφανου Κασσελάκη φέρονται είχαν στοχοποιήσει τον Θύμιο Γεωργόπουλο για την διαρροή της ύπαρξης της ξένης εταιρείας του πρόεδρου στον τύπο. Η εταιρεία OSIOS, μέσω της οποίας ο Στέφανος Κασσελάκης δάνεισε τα κομματικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στις ΗΠΑ, με τα σχετικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για παράβαση του νόμου, καθώς απαγορεύεται, βάσει του νόμου του 2016, οι πρόεδροι κομμάτων να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Ο Θύμιος Γεωργόπουλος επελέγη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ (έχοντας ταυτόχρονα και την ευθύνη των οικονομικών του κόμματος) μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ αποτελούσε και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ