- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος στο ΥΠΕΣ για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων
«Το ζήτημα με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο», σημειώνει η υπουργός Εσωτερικών
Νίκη Κεραμέως: Η υπουργός Εσωτερικών προχωρά σε εσωτερικό έλεγχο στο ΥΠΕΣ για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων
Εσωτερικό έλεγχο στο Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα (5.3) η υπουργός Νίκη Κεραμέως, μετά τις καταγγελίες πολιτών ότι η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ απέστειλε σε απόδημους email πολιτικού περιεχομένου. Η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο.
Νίκη Κεραμέως: Εσωτερικός έλεγχος στο ΥΠΕΣ για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι δόθηκε οδηγία για τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο ΥΠΕΣ για την επιβεβαίωση της επάρκειας της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους 2023 και ευρύτερα, «παρότι το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει email και προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά είπαμε να γίνει έλεγχος για να επιβεβαιωθεί η επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών».
Επιπλέον, η κ. Κεραμέως σχολίασε: «Δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση με τα email της κ. Ασημακοπούλου. Άλλωστε, η κ. Ασημακοπούλου έχει δηλώσει ότι δεν πήρε από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα».
«Όλο αυτό που συζητάμε δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο. Τις ίδιες καταγγελίες διαβάζουμε όλοι και εκεί οι χρήστες καταγγέλλουν ότι είχαν γραφτεί στην πλατφόρμα του 2023. Πολλοί από αυτούς λένε ότι είχαν καν γραφτεί για την επιστολική ψήφο», σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να πλήξει την επιστολική ψήφο.
Σε ό,τι αφορά την επιστολική ψήφο, πάνω από 23.000 αιτήσεις έχουν γίνει από 94 διαφορετικές χώρες.
Έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τα email Ασημακοπούλου σε απόδημους Έλληνες
Έρευνα διατάχτηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την αποστολή μαζικών διαφημιστικών email σε απόδημους Έλληνες του εξωτερικού, από την νυν ευρωβουλευτή και υποψήφια ξανά της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της για τον σάλο που ξέσπασε η Αρχή επισημαίνει:
«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος.»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.