- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μαζικά πυρά για τα email σε αποδήμους από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τις Ευρωεκλογές
Την κατηγορούν για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι απαντά η ίδια
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - ευρωεκλογές: Πώς έφτασαν τα email σε αποδήμους - Τι απαντά η ίδια
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων Απόδημων Ελλήνων και την αποστολή email με αποστολέα την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, 100 μέρες πριν τις ευρωεκλογές.
«Εγώ διάβασα την απάντηση της κ. Ασημακοπούλου που ανέφερε πως αυτά τα mail τα είχε συγκεντρώσει από διάφορες δράσεις που είχε κάνει τα τελευταία χρόνια. Το υπουργείο δεν μπορεί να έχει δώσει mail. Μπορείς επίσημα να το αιτηθείς και εκεί δεν αναγράφεται το mail. Αυτό γίνεται μόνο από προσωπικό αρχείο που έχει οπ βουλευτής και πάντα έπειτα από άδεια. Κράτησα την δήλωσή της που εξήγησε», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στο MEGA.
Πολιτική αντιπαράθεση για τα email Ασημακοπούλου σε αποδήμους
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας ανέφερε πως «εγώ δεν έχω εκλογικούς καταλόγους. Για να πάρεις εκλογικούς καταλόγους από το υπ. Εσωτερικών πρέπει να το αιτηθείς. Άρα αν η κ. Ασημακοπούλου έχει αιτηθεί κάτι τέτοιο πρέπει να το αποδείξει. Το υπ. Εσωτερικών λέει ότι δεν έδωσε τίποτα. η κ. Ασημακοπούλου έστειλε mail σε ανθρώπους που δεν έχουν πάει ποτέ να παρακολουθήσουν την κ. Ασημακοπούλου. Ένας μάλιστα είναι και συγγενής μου και διαμένει στην Μεγάλη Βρετανία, είναι καθηγητής, και έλαβε mail ένα newsletter. Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα. Ο συγγενής μου δεν είναι συριζαίος αλλά ούτε έχει σχέση με τη ΝΔ. Υπάρχει ερωτηματικό για το θέμα της επιστολικής ψήφου. Είναι ασφαλής ο τρόπος που θα γίνει η επιστολική ψήφος;».
Ο κ. Καραγκούνης αποκρίθηκε πως η σύνδεση της επιστολικής ψήφου με το newsletter είναι ατυχής.
«Δεν μπορούν να συνδεθούν αυτά, είναι θεωρία συνωμοσίας».
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ για τα email Ασημακοπούλου
Την Κυριακή, το Υπουργείο Εσωτερικών με μία λιτή ανακοίνωση διά του γενικού γραμματέα υποστήριξε ότι «δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, με την κ. Ασημακοπούλου να υποστηρίζει με ανάρτησή της ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της είναι προϊόν επιμέλειας του γραφείου της, τα οποία συγκέντρωσε ως ευρωβουλευτής τα τελευταία 5 χρόνια.
Όπως υποστηρίζει, ουδέποτε έλαβε τα επίμαχα στοιχεία από το ΥΠΕΣ ή κάποιον άλλο φορέα της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας όσα γράφονται ως θεωρίες συνωμοσίας που έχουν σκοπό να βλάψουν την ίδια αλλά και τον θεσμό της επιστολικής ψήφου. «Δεν πτοούμαι και καλώ τους Έλληνες του εξωτερικού ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης να εγγραφούν στην πλατφόρμα», λέει η ευρωβουλευτής, δηλώνοντας στο Mega ότι έχει υποστεί απίστευτο bullying και πως τα στοιχεία έφτασαν στην ίδια με νόμιμους τρόπους.
Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζουν ότι εκλογικοί κατάλογοι δίνονται σε όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως κόμματος, όμως στα στοιχεία αυτά δεν περιέχονται τα email, τα τηλέφωνα και η διεύθυνση στην οποία ο εκλογέας επιθυμεί να παραλάβει τον φάκελο με την επιστολική ψήφο (άρθρο 7 του νόμου 5083/2024 ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εκλογέων επιστολικής ψήφου).
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Δεν ήρθαν στα χέρια μου τα ονόματα των ανθρώπων που γράφονται για την επιστολική ψήφο
Ττην θέση της ότι δεν έλαβε ποτέ τη λίστα των ανθρώπων που γράφτηκαν για την επιστολική ψήφο εξέφρασε μέσα από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφορικά με τα mail που έστειλε σε Έλληνες του εξωτερικού για τις ευρωεκλογές.
«Αυτό που έκανα εγώ, είναι ότι έστειλα ένα newsletter σε μια λίστα αποδεκτών που έλεγε ότι σε 100 ημέρες έχουμε ευρωεκλογές, έχει καθιερωθεί και η επιστολική ψήφος και ρωτούσα: σας ενδιαφέρουν τα θέματα των ευρωεκλογών και οι δικές μου δράσεις και μόνο αν πατήσουν εγγραφή αποστέλλεται ενημερωτικό υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Κάποια κόμματα προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι αυτό που έκανα εγώ έχει σχέση με την επιστολική ψήφο, δεν έχει» ξεκαθάρισε η κυρία Ασημακοπουλου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.