- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νταβός: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft για την Τεχνητή Νοημοσύνη
Τι είπε ο Πρωθυπουργός για τα ομόφυλα ζευγάρια σε συνέντευξη στο Bloomgerg
Συνάντηση είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft στο Νταβός. Τι είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια σε συνέντευξη στο Bloomgerg
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith την Παρασκευή, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και η δυνατότητα κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.
Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Νταβός ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας RWE Markus Krebber, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa για δραστηριότητες στην Ευρώπη, Charlotte Hogg και τον πρόεδρο για επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου GMR Srinivas Bommidala.
Την προηγούμενη μέρα ο κ. Μητσοτάκης είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google, η Alphabet και η Intel.
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομία
Σε συνέντευξή που παραχώρησε νωρίτερα στο Bloomberg ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία».
«Έχουμε οικοδομήσει αυτό που θεωρώ ότι θα είναι μια βιώσιμη δυναμική. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό: φέρνουμε στη χώρα σημαντικό ποσοστό άμεσων ξένων επενδύσεων. Το χρέος μας σε σχέση με το ΑΕΠ μειώνεται με ρυθμό ρεκόρ. Αν κοιτάξετε τα ελληνικά spreads, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονται κοντά στα ισπανικά ομόλογα. Ποιος θα πίστευε ότι αυτό θα ήταν εφικτό στα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Θα γίνει νόμος τον Φεβρουάριο
Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα ψηφιστεί τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη, ενώ το θέμα της ισότητας του γάμου θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.
«Έπειτα από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός. «Μέχρι τώρα έχουμε μια υγιή συζήτηση, εξηγούμε το ζήτημα. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών, που ήδη υπάρχουν», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.