- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανασχηματισμός: Επιστροφή στο «σπίτι» για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι οδήγησε στην απομάκρυνση Οικονόμου
Ποιες προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τα λάθη του προκατόχου του
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Για 5η φορά υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Ποιες προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τα λάθη του προκατόχου του
Στην θέση του πολιτικού προϊσταμένου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για 5η φορά από το 1999, επιστρέφει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την «καρατόμηση» του Γιάννη Οικονόμου.
Τι οδήγησε στην αντικατάσταση του Γιάννη Οικονόμου
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έρχεται να βγάλει την αστυνομία από το τέλμα που έχει πέσει τον τελευταίο καιρό, μετά τις απανωτές αποτυχίες που χρεώθηκε ο προκάτοχος του. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένη από την παρουσία του Γιάννη Οικονόμου, μιας και επί υπουργίας του σημειώθηκαν σοβαρά γεγονότα, με τις υποθέσεις αυτές ακόμη να παραμένουν ανεξιχνίαστες.
Το φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν που προξένησαν επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατά την διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής, η ανεξέλεγκτη δράση ανήλικων συμμοριών και γενικά η παραβατικότητα ανηλίκων, η αύξηση των βίαιων εγκλημάτων, οι μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιρού, που είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλου μέρους του δασικού πλούτου της Πάρνηθας και κυρίως της καταστροφής του μεγαλύτερου μέρους του δάσους του Έβρου, από μια πυρκαγιά για την οποία παραμένει άγνωστο μέχρι και σήμερα το πως ξεκίνησε, παρά τις τότε εκτιμήσεις πως εμπλέκονται κυκλώματα μεταναστών ή πράκτορες ξένων υπηρεσιών.
Στην αξιολόγηση φαίνεται πως βάρυναν πολύ οι άλυτες υποθέσεις, τις οποίες ο Γιάννης Οικονόμου χρεώθηκε αφού δεν υπήρξαν αποτελέσματα στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμη και σήμερα.
Ο ίδιος μάλιστα, ανέφερε σε συνεργάτες του σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ATHENS VOICE πως δεν περίμενε την απομάκρυνση του, αφού είχε επικεντρώσει τον τελευταίο καιρό τις προσπάθειες του στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στην ενίσχυση των τροχονομικών ελέγχων σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τους δείκτες που τους τελευταίους μήνες «καλπάζουν».
Επιστροφή στο «σπίτι» για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Ο νέος υπουργός, δεν θα ζητήσει περίοδο χάριτος αφού για 5η φορά μέσα σε 25 χρόνια μπαίνει στο ίδιο γραφείο της λεωφόρου Π.Κανελλοπούλου καλούμενος να «σώσει» την κατάσταση.
Η πρώτη του θητεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταγράφεται την περίοδο 1999-2003 με την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη. Σχεδόν έξι χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2009, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου περνά για δεύτερη φορά τις πύλες του υπουργείου, ενώ και το 2012 επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου, αναλαμβάνει την ίδια θέση. Το 2019, αν και δεν ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης αναλαμβάνει, επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη το ίδιο πόστο, παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, έχει συνδέσει το όνομα του με την εξάρθρωση πολλών τρομοκρατικών οργανώσεων, με κυριότερη αυτή της «17 Νοέμβρη», συλλαμβάνοντας την πλειοψηφία των μελών της, ενώ είχε καταφέρει στο παρελθόν να αντιμετωπίσει σοβαρά περιστατικά βίας με απόλυτη επιτυχία.
Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο, γίνεται σε μια κρίσιμη -για την Ελληνική Αστυνομία- περίοδο καθώς σε τρεις εβδομάδες, εκτός απροόπτου πάντα, αναμένεται να ξεκινήσουν οι κρίσεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.
Παράλληλα, ο νέος υπουργός καλείται να φέρει άμεσα αποτελέσματα ειδικά στον τομέα της παραβατικότητας ανηλίκων και την ολοκλήρωση των ερευνών για σημαντικές υποθέσεις, όπως αυτή της αιματηρής επίθεσης κατά αστυνομικών στου Ρέντη όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, καθώς και την έρευνα για το περίφημο φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκαν οι οποίοι αφού πέρασαν τα Ελληνικά σύνορα και διέσχισαν ανενόχλητοι την μισή Ελλάδα, προκάλεσαν επεισόδια κατά τα οποία δολοφονήθηκε ο φίλαθλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.