- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ύβρις να νιώσω πικρία που δεν προτάθηκα ξανά για ΠτΔ
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε δημόσια για πρώτη φορά στο αν πικράθηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» που διοργάνωσε το The Books’ Journal στο Ωδείο Αθηνών στις 12/3/2026, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τοποθετήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για το τέλος της θητείας της.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ηλία Κανέλλη για το αν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αισθάνεται πικρία που δεν προτάθηκε εκ νέου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι μια τέτοια στάση δεν θα ήταν συμβατή με την τιμή που της έγινε από την Πολιτεία. «Από τη στιγμή που τιμήθηκα με τα αξιώματα στα οποία με ανέδειξε η Πολιτεία, θα ήταν ύβρις η οποιαδήποτε πικρία για τη μη επανεκλογή μου».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στους ανθρώπους και τα βιβλία που τη διαμόρφωσαν, στη μακρά πορεία της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και στον ρόλο του δικαστή στη σύγχρονη κοινωνία.
Μίλησε επίσης για τις προτεραιότητες και τους συμβολισμούς της προεδρικής της θητείας, καθώς και για κρίσιμες στιγμές που κλήθηκε να διαχειριστεί.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ποιότητα του δημόσιου διαλόγου και στην επίδραση των κοινωνικών δικτύων στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, τονίζοντας ότι η δημοκρατία απαιτεί νηφαλιότητα και θεσμική σοβαρότητα.
Παράλληλα, μίλησε για τη νέα της ιδιότητα ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, επισημαίνοντας τη σημασία του πολιτισμού ως δημόσιου αγαθού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
«Η λύση του στεγαστικού είναι να κάνουμε την Αθήνα μπετόν πάνω στο μπετόν;»
«Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι κυρίως οι επενδύσεις»
Ο απολογισμός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στην Αθήνα
Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Μετρήσιμα αποτελέσματα από τη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη -
Γιατί προχωρά σε έκτακτη πληρωμή ο ΟΠΕΚΑ
Ένα από τα βασικά μηνύματα της φετινής έρευνας είναι ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι προσαρμόζονται γρήγορα
Το κάλεσμα που απηύθυνε στους πολίτες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.